KRISTIANSAND (fvn.no): — Når det ser ut som vi er mer opptatt av å forsvare 0-0, enn å jage 1-0-scoringen selv, blir det akkurat som det er en passiv opptreden, sier Pedersen.

Start-laget har de siste dagene snakket mye om hvordan de ønsker å fremstå på banen. I 0-1-tapet mot Brann i Bergen sist, leverte laget en svak offensiv kamp. Torsdag skal inntrykket rettes opp når Rosenborg kommer på besøk.

— Vi skal angripe kampen på en offensiv og positiv måte. Vi skal gå ut på banen og vise at vi virkelig ønsker å skape noe, sier Pedersen.

Espen Hoff tror laget har gode muligheter for årets første seier torsdag.

— Vi er offensive, og skal angripe den kampen for å vinne, sier Hoff.

Oppsiktsvekkende nyhet:

Scoret sitt første mot RBK

Start har ikke drillet noe lag denne uka, og det er dermed vanskelig å si hvem som får sjansen mot Rosenborg.

— Jeg tror det er greit å ikke ha noen voldsom åpenhet rundt laget alltid, og så er det greit for spillerne å være litt på tå hev, og kjempe for mulighetene til å spille, sier Hoff.

34-åringen har både gode og dårlige minner i møtene mot Rosenborg, som har vært Norges ledende lag i hele Hoffs karriere så langt.

— Jeg scoret mitt aller første mål i eliteserien borte mot RBK i 1999. Vi vant 5-3 på Lerkendal, sier Hoff, som da spilte for Odd.

— Et annet år (2002, red.anm.) vant vi 1-0, og jeg ble matchvinner, sier Hoff.

Matthias Vilhjalmsson:

Rystet av Sogndal

— Hva husker du som Start-spiller mot RBK?

— De første årene jeg var her, hadde vi mange jevne kamper, med masse mål og godt offensivt spill i begge ender, sier Hoff.

I fjor vant RBK 4-0 på Sparebanken Sør Arena.

— Vi må forvente at det kommer et Rosenborg-lag som er på sitt beste, så må håndtere det, og levere vårt ytterste, sier Hoff.

Trønderne ble tatt litt på senga av et godt Sogndal-lag i 8. serierunde, og da ble det jevnt.

— Eliteserien er jevn, og dersom vi tør å slippe oss løs, og tør å stole på våre ferdigheter, er det fullt mulig å slå de, sier Hoff.

- Skal jakte 1-0

Mathias Rasmussen satte fart på Start-laget da han kom inn i Bergen. Unggutten vet ikke om han starter torsdag.

— Hvis jeg får spille, tror jeg det blir fantastisk gøy, sier Rasmussen.

I likhet med Pedersen og Hoff understreker lyngdølen at det skal bli et offensivt Start-lag som løper ut på eget kunstgress.

— Vi skal jakte 1-0, ikke forsvare 0-0, sier Rasmussen.