Andreas Hollingen blir Start-spiller. Andreas Hollingen blir Start-spiller.

Hollingen klar for Start

Andreas Holliingen (21) fra Molde skrev treårskontrakt med sørlendingene.

— Det er godt å få dette avklart. Det ble klart nå i helgen. Jeg ser frem til å starte opp igjen med Start, sier Andreas Hollingen til Fædrelandsvennen.

21-åringen var på lån fra Molde til Start i fjorårssesongen. Han spilte 19 kamper – 15 fra start.

— Andreas er en spiller vi har veldig tro på. Han har de riktige holdningene og bidrar godt i spillergruppen. Vi er veldig glad for at han er med oss videre, sier Start-direktør Even Øgrey Brandsdal.

Kvitter seg trolig med keeper

Dermed er Hollingen en av 17 spillere fra fjorårets stall som er med videre i 2016 (se liste i bunnen av saken). I tillegg er John Olav Norheim og Joachim Eriksen tilbake fra låneopphold i Nest Sotra og Vindbjart. Trolig kommer det utskiftninger og tilskudd i stallen ganske kjapt.

Steinar Pedersen tar snart fatt sin første sesong som Start-trener. Even Øgrey Brandsdal i bakgrunnen. Foto: Reidar Kollstad

— Vi jobber kontinuerlig med spillerlogistikk. Vi gir beskjed når vi har noe å melde, sier Steinar Pedersen.- Det kommer nok utskiftninger. Vi kommer til å jobbe med forsterkninger i stallen, sier Brandsdal.

Alt tyder på at klubben og den islandske landslagskeeperen Ingvar Jonsson skiller lag. Jonsson vil være med i den islandske EM-troppen til sommeren og sa til Fædrelandsvennen i november at han ikke ønsker å være i Start så lenge Håkon Opdal er førstekeeper. Opdal skrev ny kontrakt med Start i desember.

Første trening mandag

I tillegg ser Pedersen trolig etter offensive spillere med fart og minst en midtstopper. Fjorårets midtstoppere Jørgen Hammer og Michael Christensen er ikke lenger Start-spillere. Det er heller ikke Mads Stokkelien, som var førstevalg på topp i fjor høst.

Her er listen over de som møter på trening mandag klokken 13.00:

Håkon Opdal

Ingvar Jonsson

Sean McDermott

Alex DeJohn

John Olav Norheim

Jon Hodnemyr

Robert Sandnes

Rolf Daniel Vikstøl

Henrik Breimyr

Espen Børufsen

Gudmundur Kristjansson

Mathias Rasmussen

Kristoffer Ajer

Daniel Aase

Espen Hoff

Austine Ikenna

Lars-Jørgen Salvesen

Joachim Eriksen

Andreas Hollingen (ankommer Kristiansand senere i uken).

Lasse Sigurdsen

Eirik Wichne

Erlend Segberg

Adi Markovic