Stortalentet Henrik Byklum er klar for Start. Det bekrefter klubben på sine nettsider.

— Det var godt å endelig få en avklaring på hva jeg skal gjøre videre i karrieren.Det blir gøy å få testet meg litt sammen med de store guttene og få måle mitt nivå opp mot dem, så jeg håper å få vist meg godt fram og vise hvilken spiller jeg kan være, sier Henrik Byklum til Starts nettsider.

Lånes ut til Fløy

16-åringen er fast inventar på G16-landslaget til Norge, og er sett på som ett av de største talentene Sørlandet har å by på.

Byklum blir lånt ut til Fløy i vårsesongen.

— Første målet nå er å gjøre en bra sesong med Fløy som jeg skal spille sammen med det første halvåret, og så få muligheten i eliteserien så kjapt som mulig, sier Byklum.

Utviklingssjef Bård Borgersen i Start sier klubben har fulgt Byklum nøye i flere år.

— Prøver å optimalisere

— Nå var det riktig tidspunkt for alle. Henrik er jo en god spiller, han tar seg godt ut når han er med landslaget og har klart seg bra i Randesund i 3. divisjon - og har tatt gode steg, sier Borgersen, og omtaler ham som en fysisk sterk og god pasningsspiller.

— Vi henter Henrik til klubben vår og så prøver vi å optimalisere litt for akkurat denne spilleren i dette tilfellet og da ønsker vi at han skal være tilhørende Fløy den første perioden,og så får vi Henrik inn her i Start fra tid til annen,sier Borgersen

Fløy er også godt fornøyd med å sikre seg Byklum den første delen av sesongen.

— Vi er veldig positive til det. Det blir bra oppfølging fra både oss og Start, sier Gunnar Martinsen i Fløy-styret.

Henrik Byklum er sønn av Rune Byklum, som er en kjent skikkelse i Randesund og sitter blant annet som trenerkoordinator i sportslig utvalg i klubben.