KRISTIANSAND (fvn.no): — Det var sinnssykt deilig å se den gå inn – særlig da det reddet ett poeng. Det er veldig sterkt av oss å få med ett poeng mot Molde – kanskje Norges beste lag, sier lyngdølen Rasmussen.

Det var i det 92. spilleminutt. Gulljagende Molde gikk mot en oppskriftsmessig seier på Sparebanken Sør Arena. Men det resultatet ville Mathias Rasmussen gjøre noe med. Med en Molde-spiller i ryggen la han ballen til rette på sin favoriserte venstrefot og smalt til fra nærmere 30 meter. Ballen føk som et prosjektil forbi keeper Ethan Horvath og inn i nettmaskene – helt inne ved stolperota.

— Det var helt sykt, sier venstreback Henrik Robstad, og legger til:

— Først tenkte jeg «ikke skyt». Det var jo så langt hold. Men han limet den jo i hjørne, så da kan man ikke gjøre annet enn å juble.

— Må skyte for å score

Tankegangen til Robstad er ikke Rasmussen helt enig i.

— Det er 30 meter – ja, det er langt hold. Men man må tørre å skyte for å score, sier den 18-årige lyngdølen.

START-JUBEL: Mathias Rasmussen (18) blir her gratulert av hele Start-laget etter hans utligning to minutter på overtid. Foto: Tor Erik Schrøder/NTB Scanpix

Før han kom inn ble han oppfordret av keepertrener Erik Ruthford Pedersen, faren til hovedtrener Steinar Pedersen, til å skyte mer. Og det gjorde han til gangs.— Jeg satt på benken og hørte Erik sa at vi måtte skyte mer, og det sier han til meg på trening hele tida. Han støtter meg også når jeg bommer, forklarer Rasmussen.

Hatt susere på trening

Rasmussen har fått vist fram skuddfoten på trening flere ganger, og gleder seg over at han endelig traff også i kamp.

— Jeg har hatt lyst til å ha en suser her i kamp. Jeg har hatt mange gode treff på trening, så det var deilig å få det til i kamp også, forklarer 18-åringen.

— Det var et fantastisk mål av Mathias. Vi har sett ham gjøre det på trening mange ganger, så jeg er ikke overrasket, sier Espen Hoff – spilleren som byttet med Rasmussen midt i 2. omgang.