Det så ut til å gå mot en oppskriftsmessig seier for Molde, men så smalt lyngdølen Mathias Rasmussen til fra 30 meter to minutter på overtid. Ballen føk inn i nettmaskene og løftet taket på Sparebanken Sør Arena.

Mathias Rasmussen reddet poenget for Start. Foto: NTB scanpix

— Det er en helt fantastisk følelse, sier Rasmussen etter kampen.- Vi har sett ham gjøre dette på trening flere ganger. For et mål, sier Espen Hoff.

Molde styrte

Start holdt stand defensivt i første omgang mot et Molde-lag på gulljakt. I den første omgangen var det ikke mye gjestene fra Romsdal fikk til foran målet til Håkon Opdal.

Den eneste virkelig store sjansen Molde fikk kom midt i omgangen. Petter Strand med en strålende pasning til Mohammed Elyounoussi, som gjorde et nedtak og vendte bort høyreback Jens Kristian Skogmo. Elyounoussi prøve å skru ballen bort i lengste kryss, men ballen gikk en halv meter over mål.

Molde hadde ballen store deler av den første omgangen, men sørlendingene kom litt bedre med de siste ti minuttene – uten at de klarte å skape de store farlighetene foran Ethan Horvath.

Gjestene startet andre omgang på samme måte som de gjorde i den første, men de kom ikke inn i Starts 16-meter.

Så kom målet

Petter Strand ga Molde ledelsen. Foto: NTB scanpix

Det gjorde de i kampens 57. minutt, og da kom også målet. Ballen kom ut til Eidur Gudjohnsen på 14 meter, men han bommet skikkelig på avslutningen. Det ble i stedet en pasning til Petter Strand som fikk både tid og rom til å sikte fra sin høyre side. Han smalt ballen forbi Opdal og inn i nettmaskene, og Molde tok dermed en fortjent og oppskriftsmessig ledelse.Da måtte Start lenger fram i banen og hadde sin beste periode i kampen etter at timen var passert.

Men det var Molde som ville mest, og kom ekstremt nære sitt andre mål da Sander Svendsen klinket ballen i kryss-stanga kvarteret før slutt.

Uavgjort på overtid

Mathias Rasmussen kom inn for Espen Hoff midtveis i 2. omgang, og det er et bytte som Start-trener Steinar Pedersen skal være glad han gjorde.

Molde så ut til å cruise inn de tre poengene, men lyngdølen Rasmussen hadde andre planer. 18-åringen la ballen til rette med venstrebeinet og dro til fra 30 meter. Ballen føk inn i det venstre hjørnet til Ethan Horvath og sendte Kristiansand-publikummet til himmels.

Gjestene sendte alle mann i angrep for å prøve å ta ledelsen tilbake, men lyktes ikke. Dermed endte det 1-1 og poengdeling mellom Start og Molde – ett svært kjærkomment poeng for sørlendingene. For topplaget Molde føles nok dette som et tap.