Haugesund har tapt sine to siste kamper i eliteserien. I forrige serierunde ble det 2-4 på eget gress mot Bodø/Glimt.

— Start ser sikkert på oss som en overkommelig motstander, sier Grindhaug til Fædrelandsvennen.

- Og dere mener Start er overkommelige, de har jo tapt de siste seks?

— Nei. De har blitt et mer voksent lag i det siste og kan bli tøffe å spille mot. De prioriterer dødballer og er blitt mer direkte. Det er tydeligvis sånn i Norge at lag som sliter begynner å fokusere på cornere og lange innkast, det gjør også Start.

- Det gjør ikke dere?

— Nei. Vi prøver andre veier, sier Grindhaug og humrer.

Direkte klokken 18: Start-Haugesund

Nedrykkstrid

— Men for all del. Vår situasjon er på linje med Start sin. Vi har andre året på rad i nedrykksstriden, og vi har vært der hele sesongen. Jeg tror både Start og oss kan være lag som må kjempe hele sesongen for ikke å bli blant de tre siste. Det kommer til å skje mye på slutten av sesongen, sier Grindhaug.

Haugesund ligger på 11. plass, og er fem poeng mer enn Start på 13. plass.

- Er det sannsynlig at det er kvalifiseringsplass dere må kjempe om å unngå?

— Nei. Jeg ser ikke slik på det. Jeg tror både FK Haugesund og Start kan rykke rett ned, sier Grindhaug.

— Slitsomt å tape fotballkamper

I Start-leieren er optimismen stor etter den gode prestasjonen mot Strømsgodset, til tross for at det ble nok et tap.

— Forrige kamp var et par hakk bedre enn vi har prestert i det siste, selv om vi slapp inn to mål og tapte kampen, sier Start-kaptein Gudmundur Kristjansson.

Start var endelig et lag igjen i forrige seriekamp, og hadde fortjent poeng i den tøffe bortekampen.

- Når vi har slitt så voldsomt, både offensivt og defensivt, så må vi ta det som positivt at vi er litt bedre i de fasene. Det er mer optimisme, og alle de nye har gitt laget litt mer energi til gruppa, og det er viktig , sier Kristjansson.

Han mener Haugesund er et lag Start bør slå på Sparebanken Sør Arena.

— Ja, men sånn som vi har spilt i det siste, er det ikke noen selvfølge. Vi må begynne å vinne snart, fordi dama har blitt drit lei av å ha meg så sur og kjedelig hjemme. Det er slitsomt å tape fotballkamper hele tiden, sier Kristjansson.

- Kan slå hvem som helst

Mons Ivar Mjelde understreker at laget er helt avhengig av positiv respons.

— Vi er helt avhengig av at folk kommer opp mot sitt potensial, for da vet vi at vi kan slå hvem som helst. Og så har vi et bunnivå som gjør at vi kan tape mot hvem som helst, sier Mjelde.

- Merker du at prestasjonen sist har gjort noe med laget?

UNDER PRESS: Start-trener Mons Ivar Mjelde vet at klubben snart må ha poeng for å overleve i eliteserien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

— Inngangen til forrige kamp var god, og prestasjonen var bedre enn på en stund. Vi må fortsatt plukke unna disse tullemålene vi slipper inn, men folk evner bedre enn de har gjort på en stund, og det føler jeg vi også fikk en bekreftelse på under kampen. Jeg har troen på at vi skal klare å bygge på det som var bra i Godset-kampen. Jeg blir veldig overrasket om vi plutselig er energiløse igjen på søndag. Da forstår jeg ingenting, sier Mjelde.

Målfarlig spiss

Haugesund er inne i en litt dårlig stim de også, med to strake tap i eliteserien.

- Haugesund er et bra lag. De er kraftfulle, og har gode spisser. Det er litt vanskelig å få en rød tråd på hva de prøver på, med tanke på spillestil. De spiller 4-4-2, og er ganske kraftfulle, spesielt på dødball. Vi må stå imot det , sier Mjelde.

Kristjansson er klar på at Haugesunds danske spiss Christian Gytkjær må stoppes søndag.

— Gytkjær er en av eliteseriens beste spisser, synes jeg. Jeg har spilt stopper mot ham, og han er veldig vanskelig å markere i boksen. Han er flink til å skaffe seg rom, og er en god avslutter, sier Starts islending.