LARVIK/VENNESLA: Start gikk enkelt videre til 3. runde i cupen etter solide 3-0 mot Fram Larvik på bortebane. Chidiebere Nwakali, Robert Sandnes og Eirik Wichne scoret målene som sendte sørlendingene et steg nærmere cupfinaledrømmen i Oslo.

Samtidig slo Vindbjart til med en sterk 2-0-seier mot Jerv på Moseidmoen. Nå vil Start ha revansje for fjorårets 0-4-ydmykelse i Vennesla i neste runde.

— Det hadde vært perfekt. Jeg reiser gjerne opp dit og setter dem på plass, sa en offensiv Start-trener Steinar Pedersen etter kampen i Larvik.

Se vår sending etter Fram Larvik - Start øverst i saken!

- Muligheten for revansje

Start-direktør Even Øgrey Brandsdal, som måtte steke vafler på Moseidmoen etter det flaue tapet, er ikke i tvil om hvem han ønsker å neste runde.

KLARE FOR REVANSJE: Steinar Pedersen, Even Brandsdal og Øyvind Dalseth vil til Vennesla i neste runde. Foto: Anders Hoven, Digitalsport

— Vindbjart. Den muligheten for revansje og rammen rundt den kampen ville blitt spesiell. Jeg antar at Norges Fotballforbund setter de to gjenværende sørlandslagene mot hverandre, men man vet jo ikke hvordan de tenker, sier Brandsdal.- Selvfølgelig vil vi ha Vindbjart. Det hadde vært veldig morsomt, sier Start-kaptein Rolf Daniel Vikstøl.

- Ser du noen grunn til at dere ikke skal få møte Vindbjart i neste runde?

— Det bør jo ikke være det, men man vet jo aldri.

— Hva Norges Fotballforbund tenker bryr jeg meg ikke om. Vi får ta det vi får. Vi er med i denne cupen for å vinne den, og tar det vi får, sier Start-trener Steinar Pedersen.

- Finn fram vaffeljernet

Steinar Skeie smilte godt etter 2-0-seieren over Jerv, og han hadde følgende beskjed til Start-sjef Even Øgrey Brandsdal etter cuptriumfen.

— Det er bare for Even å finne fram vaffeljernet.

Vindbjart-treneren uttalte allerede før 2. runde ble satt opp at han ønsket en ny cupkamp mot Start. Nå er det bare to sørlandslag igjen.

— Nå er det bare å sende høyere makter inn til fotballforbundet, og få de til å skjønne at vi må få Start igjen, selv om vi hadde de i 2. runde i fjor. Dersom vi får Start, setter de opp en ny folkefest av dimensjoner. Det blir enda mer spenning rundt kampen i år, fordi vi banket de 4-0 i fjor. Mange vil spørre seg selv «vil dette skje igjen». Svaret er selvfølgelig at det kan skje igjen, sier Skeie.

Se scoringene fra Fram-Start (saken fortsetter under videoen):

— Kan hamle opp med alle

Øyvind Gausdal scoret 1-0-målet for Vindbjart onsdag. Storscoreren tar gjerne skalpen til storebror igjen.

— Det er klart vi håper på Start, og en reprise fra i fjor. Det hadde vært dødsgøy, sier Gausdal.

— Vi frykter ikke noen her. Det er en vanvittig giv i spillergruppa her, og vi har begynt å få tilbake folk fra skade. Da er vi gode nok til å hamle opp mot alle på en god dag, sier Gausdal.

Jon Hodnemyr spilte for Start da laget ble ydmyket i fjor. Nå er han tilbake i Vennesla.

— Det kan kanskje bli Start i 3. runde. Det hadde vært artig, sier Hodnemyr, som ble svimmel av møtet med Vindbjart og Daniel Aase forrige sesong.

— Jeg håper å være på den riktige siden i den kampen, om vi får Start, sier Hodnemyr.

Se sendingen etter Vindbjart-Jerv: