Starts stortalent Kristoffer Ajer (17) fortalte søndag til Fædrelandsvennen at han kom til å bli i Start frem til sommeren, men skal være i Celtic en ukes tid nå for å trene og se på forholdene. Det var TV 2 som først meldte om saken.

Ajer har ikke svart våre henvendelser tirsdag kveld.

Ronny Deila og Celtic leder ligaen. Nordmannen ser til hjemlandet i jakten på nye spillere. Foto: NTB Scanpix

— Han skal være med å trene med de i en uke. Det er ikke noe mer å si for øyeblikket. Jeg vil ikke uttale meg om en overgang er aktuelt, sier Tore Pedersen til Fædrelandsvennen.Han er Ajers agent.Pedersen forteller at midtbanespilleren ennå ikke er på plass i Skottland, men er på vei til Glasgow.

— Han skal se litt på dem og Celtic se litt på han. Det er litt for at Kristoffer skal bryte litt opp i hverdagen og få testet ut litt nytt. Det er litt som den Roma-turen han hadde for et år siden, fortsetter Tore Pedersen.

Celtic trenes av norske Ronny Deila.

- Fortjent dette

Senest under tirsdagens trening i Sørlandshallen var Kristoffer Ajer på plass og trente med Start. 17-åringen har et år igjen av sin kontrakt med Start. Sørlendingene håper å få en pengesum for han, den dagen Rælingen-gutten forlater klubben.

— Det skjedde veldig fort. Han fikk en invitasjon fra Celtic i dag. Han fikk lov til å dra over å besøke dem. Det har han fortjent, sier Brandsdal til Fædrelandsvennen tirsdag kveld.

Søndag sa Ajer dette om fremtiden:

— Jeg har vurdert hva jeg skal prioritere fram til sommeren, om det er en bedre treningshverdag eller en kamparena med Start i eliteserien. Akkurat nå føler jeg at Start er det riktige.

Celtic har speidet

Ajer hadde en strålende vårsesong for Start i 2015 og ble klubbens toppscorer med åtte mål. Celtic skal ha vært på tribunen for å finsikte Ajer mot Bodø Glimt tidligere. Flere storklubber skal ha sett han i aksjon, blant annet PSG, Arsenal og Tottenham, slik Fædrelandsvennen tidligere har skrevet.

Start-direktør Even Øgrey Brandsdal. Foto: PÅL JØRGENSEN

Start-direktøren bekrefter at Celtic har sett Ajer i aksjon flere ganger tidligere.— Ajer skal bli litt kjent med klubben, og de kjenner godt til han. Dette er noe han ønsket, og vi synes det er helt i orden. Vi forholder oss rolig til det nå.

— Kan en overgang være aktuell?

— Hva dette ender opp i får fremtiden vise. Vi utelukker ingenting. Vi ønsker naturligvis en kompensasjon den dagen han drar eventuelt. Det kan skje noe med han i dette vinduet, i likhet med alle andre spillere, svarer Brandsdal.

Treneren regner med Ajer

Start-trener Steinar Pedersen har ikke tatt telefonen tirsdag kveld. I helgen regnet treneren med at 17-åringen blir i Start i fremtiden.

— Det er jeg veldig glad for. Jeg planlegger med Kristoffer i 2016, sa Pedersen søndag.

Da Ajer spilte i Lillestrøm før han flyttet til Kristiansand hadde han Steinar Pedersen som trener på et guttelag.

-Jeg kjenner Steinar godt og hadde ham som trener i Lillestrøm. Jeg vet hva han står for, vi kommer til å trene knallhardt fremover og vi får en trener som er knallgod på å motivere. Det er ikke sikkert jeg hadde vurdert slik jeg gjør om det hadde vært en annen trener som tok over, sa Ajer søndag.