Midtbanespilleren har en fortid i alle de tre klubbene som nå er involvert i kvaliken. Han kom til Start fra Jerv før 2000-sesongen. I 2013 var han i Kristiansund.

— Hjertet er i Jerv, understreker 36-åringen.

Han tror det blir en tett og jevn kamp mellom Kristiansund og Jerv søndag.

— Det er to ganske gode lag. Begge er gjerrige bakover, og slipper inn få mål. Spør du spillere og trenere i andre klubber, så vil de nok si at Kristiansund og Jerv er de to ekleste lagene å møte. De er fysiske, og vanskelige å spille mot, sier Risholt.

- Flinke til å nullstille

Han mener vertene har en liten fordel ved at de spiller hjemme.

— De har også erfaring fra kvaliken i fjor. Da spilte de dårlig, og er sikkert revansjesugne, sier han.

Kristiansund tapte 0-2 hjemme mot Bærum forrige sesong. De tapte mot Mjøndalen i neste kamp, og de slo etter hvert ut Brann.

— Jerv på sin side, har ikke så veldig stort press på seg. De er nok fornøyde med hva de har levert. Dette er uansett to lag som har gjort en god sesong. Det laget som er mest sulten, og klarer å mobilisere best, går videre, sier Risholt.

Han håper og tror det blir Jerv.

— De har vært utrolig flinke til å nullstille. De har ikke gått på kjempesmeller underveis, og de har klart å mobilisere til hver kamp, sier Risholt.

- Biter negler

Vinneren søndag, møter som kjent Start om retten til å spille i eliteserien neste sesong.

— Start bare gruer seg, dersom det blir jerv. Det tror jeg hele Kristiansand gjør. De går bare og biter negler, og håper at kvaliken skal ta slutt, sier Risholt.

Han tror det blir fotballfeber i Aust-Agder om de to lokale lagene skulle møres.

— Vinner Jerv å søndag, så blir det halleluja-stemning i Grimstad, sier Risholt og ler.