— Jeg er godt fornøyd med ny klubb, sier Ramsland til Fædrelandsvennen.

Ramsland leverte en strålende sesong for 1. divisjonsklubben Strømmen i år, og ble toppscorer med sine 12 mål. Han gikk ut av kontrakt der, og flere klubber meldte sin interesse. Til slutt var det Sogndal som trakk det lengste strået. Onsdag trente han med sin nye klubb for første gang.

— De viste interesse veldig tidlig. Jeg ble også overbevist av Eirik Bakke, og han indikerte at jeg var sterkt ønsket. I tillegg fikk jeg muligheten til å spille i eliteserien, og den måtte jeg gripe, sier Ramsland.

Sogndal har to gode spisser i Kristian Opseth og Mahatma Otoo.

— Ifølge Bakke blir jeg vurdert på lik linje med dem, så det er gode muligheter for spilletid neste sesong, dersom jeg presterer på trening, sier Ramsland.

Fikk ikke tilbud om kontrakt

— Hvor konkret var samtalene med Start?

— Jeg pratet med Bård Borgersen i sommer, og så pratet vi igjen et par dager før jeg ble enig med Sogndal. Start er i en situasjon hvor de ikke vet hvor de spiller neste år, og de økonomiske rammene var ikke satt. Derfor var det ikke mulig for dem å gi meg et konkret tilbud, sier Ramsland, som på det tidspunktet så å si var enig med Sogndal.

- Får vi se deg i Start-drakten senere, tror du?

— Jeg er glad i Start, og følger med på dem, men akkurat nå følte jeg at Sogndal var det rette for meg. Men jeg vil aldri utelukke å spille for Start på et senere tidspunkt, sier Ramsland.

- Et fint sted for Ramsland

Det håper også Start-trener Bård Borgersen.

— Det er på tide for Martin å gå videre. Sogndal kan være et fint sted for ham, og så håper jeg vi kan se ham på Sørlandet litt senere, sier han.

Start har fokus på å redde plassen i eliteserien nå, og dermed kommer spillerlogistikk i andre rekke.

— Martin er en interessant spiller, men det er vanskelig for oss å begynne med sånne prosesser nå, sier Borgersen.

- Kom det et spørsmål fra deg om han ville til Start?

— Jeg var mer opptatt av å finne ut hva han tenkte, og så fikk han også et inntrykk at det var interesse herfra. Hvor konkret vi var på det, har jeg ikke lyst til å si så mye om, sier Borgersen.

— Han har hatt mye skadetrøbbel, så hvis han får trent godt over tid, så tror jeg han kan bli veldig bra, sier Borgersen, som karakteriserer Ramsland som en sterk presspiller.

— Første pressledd blir veldig solid. Og så tror jeg han har flere mål inne, hvis han får trene gjennom hele året, sier Borgersen, og legger til.

— Jeg er veldig spent på Martin, og hvis han har skrevet en toårskontrakt med Sogndal, så ser vi han her nede etter det.