START — VIKING 0-3

Ekspertene tippet hjemmeseier til Start. Viking manglet en drøss med spillere som følge av salg og skader. Likevel leverte laget en bunnsolid borteseier. Strålende! Aldeles strålende!

Det er de som er igjen som fortjener skryt. Veton er i Tyskland, Yanni er i Trondheim og Soares & Jørgensen er skadet. De som er igjen leverer en så bunnsolid bortekamp mot Start at det gir tårer i øynene hos oss med mørkeblått blod.

GOD STEMNING: HP er i ypperlig humør etter Vikings solide borteseier i Kristiansand. Foto: Lars Idar Waage

Toget har for lengst passert, men Drillo står fortsatt på stasjonen. Den eneste grunnen til at TV 2 fortsatt bruker Drillo som ekspertkommentator må være på grunn av historien, eller det at Drillo kan provosere på seg gråstein med sin fotballfilosofi. Drillo evnet faktisk ikke å gi Viking fortjent skryt for en strålende gjennomført bortekamp. Ballinnehav er bortkastet i Drillos verden, men Jonevret og Burchnalls Viking leverte en bortekamp til terningkast 6, spør du meg!Dødelig effektive i første omgang. En omgang hvor vi rystet Start med et strålende mål der Abdullahi viser et fantastisk overblikk når han frigjør Nisja. Når 18-åringen orker en hel kamp vil han sørge for å slette Vikings gjeld alene når tilbudene kommer. Så god er han.

Nisja scorer og legger ned enorm innsats på midtbanen. Han har fått beskjed om at Viking-karrieren er over, men kanskje bør ledelsen revurdere den avgjørelsen. Finnes det en bedre ”squad-player” i Norge?

Så er vi bunnsolide defensivt i annen omgang der vi vel ikke gir Start mer enn en sjanse?

En herlig seier var det, og i tillegg fikk vi to eliteseriedebutanter. Herman Kleppa og Julian Ryerson fikk noen minutter på Sør-Arena selv om TV 2 klarte å sette feil navn på deres store øyeblikk. En ekstra bonus på en strålende kveld!

MØRKEBLÅ DOMINANS: Viking avgjorde kampen mot Start før pause. Her blir Jon Dadi Bödvarsson gratulert etter sin scoring. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Dagens solid borteseier er en stor triumf for Kjell Jonevret, Ian Burchnall, resten av støtteapparatet og alle spillerne. TV2 tippet hjemmeseier og de fleste supportere var bekymret. To yndlinger solgt og to solide førstelagsspillere ute med skade. Til tross for dette leverer Viking en prikkfri bortekamp i Kristiansand. Jeg tar av meg hatten!I tillegg til å ta av meg hatten tar jeg også en ukes ferie. Så nå blir det ingen ny blogg før 3. august.

Heia Viking!

Hva mener du? Hvordan opplevde du kampen?