START — VIKING 0-3

KRISTIANSAND (fvn.no): Start hadde vunnet de to siste hjemmekampene før møtet med Viking, men fredag var de aldri i nærheten av poeng. Viking var best i det aller meste på Sparebanken Sør Arena.

DEN SATT: Jon Dadi Bödvarsson har punktert kampen mot Start med sin 0-3-scoring. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Og det tok ikke mange minuttene før Start ble liggende under. Vidar Nisja satte inn 1-0 til Viking etter et flott forarbeid av Samuel Adegbenro. Men det var det første av tre mål der Alex DeJohn neppe var fornøyd med sin egen prestasjon.Start-stopperen var nemlig involvert i alle Vikings mål.

To mål på tre minutter

Sørlendingene skapte noen farligheter, men det var Viking som virket farligst hver gang de angrep. Ti minutter før pause stakk DeJohn ut ei tå for å stoppe en Viking-angriper på vei gjennom. Men i stedet for å ta ballen, laget han straffe. Den satte André Danielsen sikkert i mål.

OVERLEGNE: André Danielsen har økt Vikings ledelse til 2-0 på straffespark i første omgang. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Bare minutter senere økte gjestene ledelsen. Jon Dadi Bödvarsson danset gjennom et svært passivt Start-forsvar, og satte enkelt inn de mørkeblås tredje for kvelden.Starts eneste virkelig store sjanse før hvilen var det debutanten Daniel Aase som regisserte. Han vippet ballen mot bakre stolpe, og Espen Hoff avsluttet på hel volley fra fem meter, men Iven Austbø gjorde en god beinparade.

Det var stillingen da lagene gikk til pause. Start hadde kun skapt én stor målsjanse de første 45 minuttene.

Andre strake tap

2. omgang bar mye preg av at Viking ledet 3-0 midtveis. Start prøvde å etablere et visst press, men klarte aldri å teste Vikings keeper.

I stedet kunne det fort stått 4-0 da Suleiman Abdullahi ble spilt alene med Håkon Opdal, men Starts målvakt vartet opp med en bra redning.

Stort flere sjanser ble det ikke i Kristiansand. Start gikk på sitt andre strake tap – og som mot Tromsø, nok en gang etter en svak forestilling.

Dermed forblir Start på 10.-plass med sine 19 poeng. Viking på sin side fosser videre og tar sin tredje seier på de siste fire kampene – det tilsier 31 poeng og 2.-plass før eliteserierunde nummer 17 avsluttes lørdag og søndag.