Kjetil Rekdal sier han er sjokkert og overrasket over å bli fristilt av Start og at det er opprettet personalsak mot ham.

Den pågående personalsaken skal ha vært ukjent for hovedpersonen selv. Kjetil Rekdal ønsker ikke å bli kontaktet av media, og uttalte seg torsdag i en pressemelding:

– Jeg har i dag muntlig fått overrakt beskjed om at jeg inntil videre er fratatt alle oppgaver som hovedtrener for IK Start. Beskjeden kom som lyn fra klar himmel, uten noen forutgående prosess, verken skriftlig eller muntlig forvarsel. At det skal eksistere en «pågående personalsak» har vært ukjent for meg frem til klubben i dag publiserte sin pressemelding, sier Rekdal.

– Sjokkert

Videre står det:

– Jeg ber om forståelse og respekt for at jeg inntil videre verken kan eller vil kommentere dette ytterligere. Jeg er både sjokkert og svært overrasket.

Han har nå hyret advokat Erik Flågan, som kaller Starts opptreden for uryddig.

– Vi er nå i ferd med å sette oss inn i saken, men stiller allerede nå spørsmålstegn til arbeidsgivers håndtering av Kjetil Rekdals ansettelsesforhold. Klubbens såkalte «personalsak» kommer som lyn fra klar himmel. Vi vet ikke hva den inneholder, og er derfor avskåret fra å ta til motmæle, sier Flågan i en pressemelding.

– Blant annet noterer vi oss at Rekdal ikke har mottatt noen varsler før han i dag ble fratatt sine oppgaver som hovedtrener. Vi stusser også over at klubben simultant sendte ut en pressemelding om et arbeidsforhold, og kort tid etterpå avholdt pressekonferanse om den påståtte «personalsaken», sier Flågan.

I pressemeldingen står det at Rekdal vil være tilgjengelig for pressen når alle forhold rundt hans ansettelse som hovedtrener i IK Start er avklart.

Kjetil Rekdal skal etter planen delta på en liveinnspilling av en podcast i regi av VG på utestedet Kick i Kristiansand torsdag kveld. De planene skal ikke ha endret seg, etter det Fædrelandsvennen kjenner til.

foto
Start-trener Kjetil Rekdal på Sparebanken Sør Arena i forrige uke. Foto: Steffen Stenersen

– Riktig avgjørelse

Start-ledelsen er selv sparsomme med opplysninger om personalsaken.

– Jeg er veldig trygg på at det er en riktig avgjørelse å opprette denne personalsaken, og tidspunktet passer aldri. Hvis ikke vi hadde gjort det, hadde det kanskje vært enda verre, sier Monica Grimstad, styreleder i IK Start.

Hun håper å behandle personalsaken raskt, men understreker at de vil bruke den tiden de trenger for å ta en riktig beslutning.

– Dette er en situasjon vi absolutt ikke ønsket å komme i, verken Start eller Kjetil Rekdal, sier Grimstad.

Hun bekrefter at Kjetil Rekdal ble informert om personalsaken torsdag formiddag. Det var styreleder i Start en Drøm, Christopher Langeland, som informerte Start-treneren.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med sportslig leder i Start, Tor-Kristian Karlsen, men han vil ikke kommentere saken.

– Nå får vi behandle det som har oppstått og legge en plan. Vi skal ha møter utover dagen og kvelden, sier han til VG.

Sjokkert supporterleder

Supporterleder i Tigerberget, Kai Rune Karlsen (42), sier at han både er sjokkert, men samtidig ikke veldig overrasket.

– Dette kom selvsagt veldig brått på, men det føyer seg bare inn i det sirkuset som Start har vært de siste årene, sier han og trekker fram sparkingen av Steinar Pedersen og Mark Dempsey som eksempler.

– Vi supportere er vant til det skjer slik som dette i klubben. Tidspunktet for dette er grusomt, med to dager igjen til seriestart. Når det er sagt, tipper jeg det bare går to tre-kamper før klubben har sikret seg en ny trener. Jeg kan ikke se for meg at Joey Hardarson og Andreas Jensen leder Start videre som trenere hele sesongen, understreker Karlsen.

– Ingen grunn til panikk

Den tidligere Start-profilen Claus Eftevaag (49) mener Start er godt nok rustet til å levere en bra sesong også uten Rekdal som hovedtrener.

– Dette kom overraskende, og det er selvsagt trist. Men det er ingen grunn til panikk. Spillerne i Start vil levere det beste de kan på banen uavhengig av hvem som er trener. Jeg har tidligere sagt at Erik (Mykland) vil kunne gjøre en god jobb som Start-trener. Man trenger ikke måtte lete etter en trener som ikke er fra Sørlandet, fastslår Eftevaag.

Reagerer på håndteringen

Teddy Moen, daglig leder i Trenerforeningen, reagerer på Starts håndtering av saken.

Han snakket med Rekdal torsdag, opplyser han til VG.

– Når du ikke melder noe utad om hvorfor, skaper det mange spørsmål og høy dramatikk. Det skaper en voldsom uro og et voldsomt press på Kjetil Rekdal som ikke visste noe som helst. Han har et behov for å kontakte sine nærmeste og forklare, sier Moen til VG.

Moen opplyser videre at Rekdal vil skaffe seg advokat og at treneren er innkalt til et drøftelsesmøte fredag.