• Se direktesendingen i opptak i videovinduet over.

Les Rekdals svar lengre ned i saken.

Start har torsdag informert Kjetil Rekdal om at han er fritatt fra sine oppgaver som hovedtrener i klubben, som følge av en pågående personalsak, opplyser Start.

Christopher Langeland, styreleder i Start en Drøm, og Monica Grimstad, styreleder i IK Start, informerte media på Sparebanken Sør Arena torsdag formiddag.

De er sparsomme med opplysninger.

– Ettersom dette er en personalsak, ber vi om forståelse for at vi ikke kan gå ut med detaljer. Men jeg er trygg på at det er en riktig avgjørelse å opprette denne saken, og tidspunktet passer aldri. Hvis ikke vi hadde gjort det, hadde det kanskje vært enda verre, sier Grimstad.

– Nå skal vi i samtaler og fatte en konklusjon. Forhåpentligvis skjer det raskt, av hensyn til både han og Start. Vi skal bruke den tiden vi trenger. Vi skal behandle alle med respekt, sier hun.

Rekdal: - Ikke forvarsel

Kjetil Rekdal skriver i en pressemelding at han er sjokkert og overrasket over å bli fristilt av Start og over at det er opprettet en personalsak mot ham.

– Jeg har i dag muntlig fått overrakt beskjed om at jeg inntil videre er fratatt alle oppgaver som hovedtrener for IK Start. Beskjeden kom som lyn fra klar himmel, uten noen forutgående prosess, verken skriftlig eller muntlig forvarsel. At det skal eksistere en «pågående personalsak» har vært ukjent for meg frem til klubben i dag publiserte sin pressemelding, skriver Rekdal i pressemeldingen.

Kjetil Rekdal. Foto: Jim Rune Bjorvand

– Det vil aldri være en god timing for en personalsak i noen som helst bedrift, men vi er nødt til å håndtere dette profesjonelt. Det har vi nå gjort, og derfor har vi tatt ut denne personalsaken i dag, sier Christopher Langeland, som ikke vil kommentere hva personalsaken går ut på og hvordan de går fram videre.

– Vi vil holde dette internt foreløpig, sier han.

Langeland vil heller ikke kommentere Rekdals pressemelding.

– Dette blir en sak mellom Kjetil og klubben, sier han.

– Veldig dramatisk

Trenerne Joey Hardarson og Andreas Jensen vil lede laget i tiden fremover. Operativ sportslig leder Atle Roar Håland vil også inngå i teamet rundt A-laget, opplyser Start.

Start åpner sesongen lørdag ettermiddag, hjemme mot Aalesund.

– Det er veldig dramatisk. Jeg har egentlig vært i tvil hele vinteren om Start kommer til å rykke direkte opp. Nå gjør det meg enda mer usikker. Sportslig er dette krise for Start, sier Amund I. Lutnæs, kommentator for Eurosport, til Fædrelandsvennen.

– Start står nå faktisk uten hovedtrener. Timingen er merkverdig, påpeker Lutnæs.

Styreleder Monica Grimstad mener timingen aldri blir bra for slike saker.

– Jeg tror det hadde vært dramatisk to-tre-fire kamper ut i sesongen også. Jeg tror ikke noe tidspunkt hadde vært bra for en slik sak, sier Grimstad.

Klager fra støtteapparatet

Tidligere Start-spiller Fredrik Strømstad visste lite om hva som har skjedd da han møtte Fædrelandsvennen utenfor Sparebanken Sør Arena.

– Jeg synes dette er trist så tett inntil seriestart. Vi skulle hatt fokus på matchen, ikke dette, sier Strømstad.

Etter det Fædrelandsvennen vet skal det ha kommet tilbakemeldinger fra støtteapparat på Kjetil Rekdals fokus de siste månedene.

Kjetil Rekdal var blant annet ikke med da støtteapparatet ble invitert på middag med Start-investorene under Starts opphold i Spania.

Dette svarer Rekdal

Kjetil Rekdal ønsker ikke å bli kontaktet av media og uttalte seg torsdag bare i pressemeldingen.

– Jeg ber om forståelse og respekt for at jeg inntil videre verken kan eller vil kommentere dette ytterligere. Jeg er både sjokkert og svært overrasket, skriver Rekdal.

I pressemeldingen står det at Rekdal vil være tilgjengelig for pressen når alle forhold rundt hans ansettelse som hovedtrener i IK Start er avklart.

Ledet treningen

Rekdal ledet Starts trening onsdag og lot seg intervjue om seriestarten som vanlig overfor Fædrelandsvennen.

50-åringen ble ansatt som Start-trener i juni i fjor. Laget fikk et resultatmessig oppsving under Rekdals ledelse, men det holdt ikke til å holde plassen i eliteserien.

Kjetil Rekdal har ikke svart Fædrelandsvennens henvendelser.

Torsdag formiddag trente Start-laget som vanlig på Sparebanken Sør Arena.

Her er Monica Grimstad, styreleder i IK Start, på vei inn på Sparebanken Sør Arena. Foto: Jim Rune Bjorvand

I slutten av november mottok Kjetil Rekdal Kniksens hederspris på Fotballfesten.

– Jeg er litt overrasket og sjokkert. Det er sjelden jeg ikke klarer å prate, sa han da.