Like før klokken 16 fredag møtte Branns nyeste spillere pressen på Stadion. Ikledd røde drakter kom midtstopperen Bismark Acosta (28) og spissen Alejandro Castro (24) gående.

Klare for en ny hverdag på nivå to i Norge.

— Jeg ser ikke på det som et steg ned, sammenlignet med Start, sier Alejandro Castro.

Låneavtale

Angriperen har signert en låneavtale for årets sesong, mens midtstopperkompisen Acosta er signert permanent for de neste tre årene.

— Det var ikke vanskelig for meg å velge Brann, selv om det er 1. divisjon. Det er en stor klubb, som akkurat nå har en tøff tid - akkurat som alle store klubber kan ha.

Bismark Acosta behersker engelsk i svært begrenset grad, men med oversettelseshjelp fra sin kjæreste, ga han uttrykk for hva han synes om å bli Brann-spiller.

— Muligheten Brann ga meg var veldig god, mens Start er i en veldig vanskelig økonomisk situasjon. Jeg ønsker å hjelpe Brann, som er en stor klubb, tilbake i eliteserien. Jeg føler jeg vil være tilbake i eliteserien med dem snart, sier Acosta.

Overgangene har i pressen vært varslet lenge, og torsdag kveld bekreftet Start-ledelsen at de to klubbene var enige. Branns fungerende sportssjef, Rune Soltvedt, har likevel ventet i det lengste med å bekrefte at nyvinningene var i boks. Fredag sto samtaler, medisinske undersøkelser og kontraktssigneringer på programmet - og det gikk åtte-ni timer fra spillerne kom til Bergen, til de ble presentert.

Grundig

— Det er viktig å være grundig i undersøkelsene. Brann må forsikre seg om at vi er i form, sier Castro med et smil.

- Hvordan er formen?

— Den er god, faktisk. Forsesongen min i Start gikk bra og jeg har også jobbet hardt på egen hånd. Jeg føler meg klar til å hjelpe laget.

Både Acosta og Castro kommer fra Costa Rica. De gjenforenes nå med sin lagkamerat fra i fjor, Amin Nouri, og assistenttrener Robert Hauge i Brann. Hauge hadde samme rolle i Start inntil sist høst.

— Det kan hjelpe oss å finne oss raskt til rette. Det er alltid bra å treffe venner, sier Castro.

  • Fredag ettermiddag ble det klart at Branns kamp mot Hammarby lørdag går som planlagt. Brann har ordnet seg transport fredag kveld.