— Jeg er veldig fornøyd nå, sier lyngdølen til Fædrelandsvennen.

Lørdag ble starts største profil solgt til tyske Greuther Fürth, som spiller i 2. Bundesliga (nivå to). Mandag har 22-åringen sin første trening med sin nye klubb.

— Det gikk fortere enn jeg trodde. Det var ikke mange dager igjen av overgangsvinduet, sier Tripic.

Kantspilleren er enig med den tyske klubben om en 2,5 årskontrakt. Han kan få debuten allerede fredag, når hans nye arbeidsgiver møter Ingolstadt på hjemmebane.

— Lørdag hadde jeg mange møter med trenerapparatet og ledelsen. På kvelden hadde jeg en middag med direktøren i klubben, og da fikk jeg en skikkelig god følelse på at dette er riktig klubb for meg, sier Tripic.

Jakter opprykk

Fjorårets beste Start-spiller vet ikke så mye om hvilken rolle han er forespeilet i sin nye klubb ennå.

— Jeg skal vise meg fram på trening. Beskjeden fra trenerteamet er at jeg skal få god tid, så mye er opp til meg selv, sier Tripic.

- Hva tenker du om nivået du går til?

— Det er noe helt annet enn eliteserien. Alt går mye fortere der, så det er helt klart et nivå opp, understreker Tripic.

Greuther Fürth trenes av Frank Kramer, og ligger for øyeblikket på 12. plass på nivå to i Tyskland. Laget spilte i Bundesliga i 2012/2013-sesongen, men endte sist og rykket ned.

— Ambisjonen til klubben er å rykke opp igjen. I fjor ble det en tredjeplass, men laget tapte i kvalifiseringen om opprykk. Denne sesongen har startet dårlig, mye på grunn av skader. Målet er å kjempe om opprykk neste sesong igjen, sier Tripic.

Takker Start

— Hvordan er det å forlate Start?

— Det er trist. Jeg hadde et fantastisk år der, og fikk mye spilletid, noe som var grunnen til at jeg dro fra Molde. Jeg takker Start for at jeg nå får muligheten til å leve ut guttedrømmen. At jeg nå får sjansen til å oppleve det å være proff i utlandet, viser at det var smart for meg å reise til Start, sier Tripic.

- Det er ikke en nedtur å gå til 2. Bundesliga?

— Absolutt ikke. Det er mange nordmenn som har dominert i eliteserien, som spiller der nå. Det er en fantastisk liga, og mange hakk opp fra eliteserien. Det skal ikke så mye til for å rykke opp, og da spiller jeg i en av verdens beste ligaer. Klubben er også kjent for å selge spillere, og hvis jeg gjør det godt her, kan jeg fort få muligheten i en større klubb, sier Tripic.

Stadion am Laubenweg blir nå hans nye lekegrind. Hjemmearenaen til Greuther Fürth tar cirka 18.000 tilskuere.

— Jeg er overrasket over hvor fint og stort ting er her, og jeg er sikker på at dette er et sunt steg for meg å ta, sier Tripic.

God avtale

22-åringen scoret seks mål og hadde åtte målgivende for Start forrige sesong. Etter sesongen kåret Fædrelandsvennen Tripic til årets spiller. Nå venter et nytt eventyr for lyngdølen.

— Dersom jeg hadde blitt værende i Molde, hadde det ikke blitt sånn. Et klubbytte var avgjørende for meg. Jeg kunne ha tjent bedre penger i Molde, men jeg valgt det som var viktigst for meg, nemlig spilletid. Jeg er veldig fornøyd med at Start ønsket meg, sier Tripic.

Han kommer til å tjene godt penger i Greuther Fürth, uten at han vil legge ut altfor mye om den saken.

— Det er en fin ordning her, sier Tripic og ler.

At Start, som sliter økonomisk, også er fornøyd med avtalen, betyr også mye for Tripic.

— Jeg snakket med Even Øgrey Brandsdal (administrerende direktør i Start, red.anm.), og han var veldig fornøyd med hva Start fikk. Det er viktig for meg. Det har vært en fin og ryddig prosess, sier Tripic.

Mange nordmenn

— Hva tror du denne overgangen gjør med tanke på landslagsambisjonene dine?

— Det er positivt om jeg får spille. Da får jeg vise at jeg er en internasjonal spiller, og da er sjansene for å komme på landslaget større, sier Tripic.

Greuther Fürth holder til i byen Fürth, som har nærmere 120.000 innbyggere. Laget, som trenes av Frank Kramer, kan slå i bordet med to ligamesterskap (1914 og 1926). I Tyskland blir Tripic lagkamerat med tidligere Brann-spiller Zsolt Korcsmár.

I 2. Bundesliga kommer han til å møte flere nordmenn. Håvard Nielsen, Vegar Eggen Hedenstad og Mushaga Bakenga spiller i Eintracht Braunschweig, Even Hovland er i Nürnberg, Ruben Yttergård Jensen spiller for Kaiserslautern, mens Mathis Bolly er i Fortuna Düsseldorf.