KRISTIANSAND (fvn.no): — Det vil jeg ikke kommentere, svarer Zlatko Tripic når Fædrelandsvennen spør om han er på vei bort.

Lyngdølen, som scoret seks ganger for Start i eliteserien forrige sesong, skal etter det Fædrelandsvennen erfarer være svært nær en overgang til Greuther Fürth, som er på 12. plass i 2. Bundesliga. Bare den medisinske testen gjenstår.

Tripic deltok ikke på dagens trening med Start. I følge trener Mons Ivar Mjelde sliter han med en betennelse i tåen. Det er fortsatt usikkert om Tripic blir å se på banen når Start møter danske Aalborg til treningskamp i Sørlandshallen lørdag kveld.

Start vil ikke kommentere om Tripic, som ble kåret til Starts beste spiller forrige sesong, er på vei ut dørene på Sparebanken Sør Arena.

— Vi kommenterer ikke spillerlogistikk, sier administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal.

Heller ikke Starts styreleder Magne Kristiansen er særlig snakkesalig. På direkte spørsmål om Start-styret har godtatt et bud på Tripic, sier han følgende;

— Det er Even som kommenterer spillerlogistikk i Start.

- Start blir svekket

Fædrelandsvennens fotballekspert Andreas Lund mener det er positivt for Tripic at han nå får sjansen i utlandet. Start vil også få gode penger ved å selge sin største profil.

— Men Start blir veldig svekket ved dette salget. Tripic er ingen lett spiller å erstatte. Han er en av få profiler i Start-laget. Prestasjonsmessig er det et stort tap, samtidig trenger de pengene, sier Lund.

Han håper Start bruker midlene de får inn til å få signert noen gode talenter som kan erstatte Tripic.

— Start må være en utviklingsklubb, som må produsere spillere, og slippe de videre, sier Lund.

- Mister x-faktoren

Lars Tjærnås, som er fotballekspert for 100 prosent sport, sier følgende om Tripic-salget;

— De selger på mange måter x-faktoren i laget. Han varierer veldig, men på sitt beste er det han som er i stand til å snu en kamp nesten alene. Det er få driblere i norsk fotball generelt, og han er en spiller som kan drible og derfor skape ubalanse hos motstander. Dessuten har han et tilslag som gjør han til en god avslutter, sier Tjærnås.

Han påpeker at laget svekkes sportslig.

— Samtidig gir det muligheter. De færreste norske klubber er i stand til å si nei til "gode salg". Nå kan de trolig erstatte han med enten en eller flere spillere. Utfordringen er å finne noen med de samme egenskapene. For slik det er nå blir de et mer forutsigbart lag, sier Tjærnås.

Tripic, som kom til Start fra Molde før fjorårets sesong, har to år igjen av kontrakten sin med Start.