Den islandske landslagskeeperen Ingvar Jónsson signerte for Start før 2015-sesongen. Sisteskansen hadde et mål om å bli førstekeeper i klubben.

I stedet leverte Håkon Opdal sin beste sesong i karrieren, mens Jónsson mistet landslagsplassen for Island. I fjor sommer gikk 26-åringen på utlån til Sandnes Ulf.

Nå er det klart at han fortsetter karrieren Sandefjord, som blir trent av den tidligere landslagsprofilen Lars Bohinen. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

— Jeg og familien har hatt en fin tid i Kristiansand, sånn sett er det trist å reise nå. Men for meg er det viktig med mye spilletid for å ta nye steg som keeper - og ikke minst bli med i EM-troppen til Island. Samarbeidet med Erik Ruthford Pedersen og Håkon Opdal har vært meget bra. Og den gode sesongen til Håkon viser at vi begge har utviklet oss i riktig retning, sier Jónsson til ikstart.no.

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, sier følgende om overgangen;

— Ingvar er en meget spennende spiller som kan få sitt store gjennombrudd når som helst. Ved å være førstevalg for Sandefjord, er det store sjanser for at Ingvar blir med Island til EM når sommeren kommer, sier Øgrey Brandsdal.

Start-sjefen vil ikke si om keeperen er frigitt, eller om klubben har fått penger for Jónsson.

— Ingvar har meldt overgang til Sandefjord. Det er en overgang som gagner begge parter, sier Øgrey Brandsdal til Fædrelandsvennen.

Han understreker dog at Start sparer lønnskostnader ved å slippe Jónsson.

- Får dere midler til å hente inn andre spillere nå?

— Nå får vi ta en ting av gangen, sier Øgrey Brandsdal.

Håkon Opdal og Sean McDermott blir dermed Starts keeperduo for 2016-sesongen.