START — VINDBJART 4-1:

KRISTIANSAND (FVN): Dette var Pedersen fornøyd med etter debuten

Start banket Vindbjart 4-1 i Sørlandshallen fredag.

Her jubler Start-laget over et av sine fire mål mot Vindbjart. Foto: Sondre Steen Holvik

Steinar Pedersen ledet fredag sin første Start-kamp etter overgangen fra Jerv etter fjorårets sesong. Eliteserielaget hadde små problemer med å slå 2. divisjonslaget fra Vennesla.— Det er veldig bra å vinne, og vi scoret noen fine mål, sier Pedersen til Fædrelandsvennen etter kampen.

SLIK VAR KAMPEN:

Det endte til slutt 4-1 etter scoringer av Lars-Jørgen Salvesen, prøvespiller Markus Naglestad, Mathias Rasmussen og Espen Hoff. Daniel Johansen scoret Vindbjarts mål.

— Vi kunne ha skapt enda mer, og straffet Vindbjart enda litt mer i andre omgang. Men vi gjennomførte kampen på en positiv måte, sier Pedersen.

Det er tre uker siden Start sparket i gang sesongoppkjøringen. Oppgjøret mot Vindbjart var første test under det nye trenerregimet.

— Hva er du mest fornøyd med?

— Jeg er fornøyd med at vi har god struktur i laget i det defensive. Vi får mange gunstige brudd, i andre omgang spesielt. Vi bruker ballen bra, og så må vi hele tiden jobbe med å få posisjonert oss riktig sentralt i banen i forhold til det å bli fremoverrettet og rettvendt så ofte som mulig. Det er mange ting som er bra, og så er det noen ting vi skal fortsette å jobbe med for å bli mye bedre, sier Pedersen.

- Er det noe du ikke er fornøyd med?

— Det er en kamp vi ikke skal slippe inn mål i, sier Pedersen, og understreker at Vindbjart hadde ett skudd på mål før 1-4-reduseringen like før slutt.

- Har masse jobb foran oss

Espen Hoff scoret det siste målet for Start.

— Vi har ikke alltid sett like solide ut mot 2. divisjonsmotstand, sier Hoff, og tenker på 0-4-ydmykelsen for Vindbjart i 2. runde i NM i fjor.

Spissen, som spilte de siste 45 minuttene, var godt fornøyd med måten Start fremsto på fredag.

— Vi så bra ut i lange perioder gjennom 90 minutter, sier Hoff.

— Hvordan har de første ukene med Pedersen vært?

— Vi har masse jobb foran oss å gjøre, men de første ukene med Steinar har vært veldig positive. Jeg er veldig spent på fortsettelsen fram mot seriestarten, og hvor gode vi klarer å bli, sier Hoff.

Herlig lobb

Det var en jevnspilt førsteomgang i Sørlandshallen fredag. Vindbjart hadde ballen mest, men klarte ikke å skape de helt store mulighetene foran Håkon Opdal i Start-buret.

Start var på sin side effektive. 1-0 kom allerede da klokka rundet ti minutter. Gudmundur Kristjansson slo en herlig pasning i bakrommet på Lars-Jørgen Salvesen, som kom alene mot Benjamin Boujar. Spissen lobbet ballen elegant over Vindbjarts sisteskanse, og sørget dermed for årets første Start-mål.

Preben Skeie fikk Vindbjarts største sjanse i løpet av de første 45 minuttene. Han fikk ballen likte utenfor Starts 16-meter, og fyrte løs. Skuddet hadde retning i hjørnet, men Håkon Opdal var raskt nede, og fikk avverget.

Merkelig mål

Markus Naglestad, som scoret 26 mål for Gjøvik/Lyn i 2. divisjon i fjor, prøvespilte for Start fredag. Den tidligere Våg- og Donn-spissen kunne fort ha kommet på scoringslisten etter 32 minutter. Daniel Aase gjorde en fin jobb på midten, og fant Naglestad med en god pasning. I duell med Erlend Buchner fikk spissen presset fram en avslutning, men Boujar var med på notene og reddet skuddet fra Vågsbygd-gutten.

Like før pause kom 2-0 ut av ingenting. Opdal slo en lang pasning opp mot Vindbjarts stopperpar. Innbytter Marius Nilsen så ut til å ha kontroll på ballen, som han trodde skulle gå helt inn til egen keeper. I stedet landet den i ryggen på den tidligere Donn-spilleren, og gikk så rett i beina på Naglestad, som enkelt kunne sette ballen i det tomme buret fra 17 meters hold.

To raske scoringer

Start gjorde hele sju bytter i pausen. Ut gikk blant annet de to målscorerne fra den første omgangen.

Tre av innbytterne sørget for at det sto 3-0 etter 62 minutters spill. Erlend Segberg spilte ballen til Austine Ikenna på høyrekanten. Nigerianeren sprintet ned mot Vindbarts 16-meter, og la ballen inn i feltet til en umarkert Mathias Rasmussen. Lyngdølen la ballen til rette, og plasserte ballen helt nede i det høyre hjørnet.

Fire minutter senere kom mål nummer fire for Start. Rasmussen ble spilt fint fri av Ikenna, og ga ballen videre til Robert Sandnes. Han serverte Espen Hoff foran mål. Spissens første forsøk ble reddet av Boujar, men Hoff rakk returen, og satte ballen i mål fra kloss hold.

Trøstemål

Vindbjart fikk sitt trøstemål åtte minutter før slutt. Målscorer var unggutten Daniel Johansen, som headet ballen knallhardt i mål etter en god corner fra høyresiden.

Start fikk dermed sin etterlengtede revansj etter å ha blitt ydmyket av Vindbjart forrige sesong. Da vant Vennesla-laget 4-0 i 2. runde i cupen på Moseidmoen.

Neste treningskamp for Start er borte mot Bodø/Glimt i Nordlandshallen neste fredag. Den kampen vises også direkte på fvn.no.