Kristiansand: — Jeg er fortsatt i dialog med Start, svarer Opdal på spørsmål om hva som skjer med ham i 2016. 33-åringen har vært Starts beste spiller denne sesongen. Lørdag vartet han opp med en verdensklasseredning og var sterk delaktig i at Start sikret seg ett poeng etter 0–0 mot Lillestrøm på Sparebanken Sør Arena.

Start-sjef Even Øgrey Brandsdal vil ikke kommentere om klubben er i forhandlinger med Opdal. Han vil heller ikke svare på om Opdal er Start-spiller i 2016.

— Hva synes du om det han har levert i år?

— Håkon har vært en av våre viktigste spillere. Han har gjort en solid innsats. Det var godt å se ham i lørdagens kamp, hvor han leverte en fantastisk prestasjon, og holdt oss inne i kampen. Håkon er ekstremt viktig for oss, både på og utenfor banen, sier Øgrey Brandsdal.

Trener Bård Borgersen sier at Start har et godt keeperpar i siste del av sesongen. Hva som skjer neste sesong, tenker han ikke på.

- Ser du at Opdal har gjort seg attraktive for andre klubber med godt spill for Start i år?

— Håkon har gjort seg veldig attraktiv for Start, sier Borgersen.

Proffspill i utlandet

— Det er vel sånn det fungerer i fotball, at prestasjoner hjelper. Jeg har en ambisjon om å spille på høyest mulig nivå fremover, og jeg håper det jeg gjør på banen hjelper andre klubben får øynene opp for meg, om det ikke blir noe videre i Start, sier Opdal.

Sisteskansen, som kom til Start fra danske SønderjyskE før 2012-sesongen, utelukker ikke at det kan bli nok et utenlandsopphold.

— Ja, som sagt, jeg er åpen for å spille på høyest mulig nivå. Det er veldig mange spennende plasser utenfor eliteserien også. Nå har jeg prestert godt i år, og jeg håper det kan gjøre at jeg fortsetter karrieren videre. Jeg kan ikke si så mye mer, for jeg har ikke noe mer konkret å si, sier Opdal, som mener han har prestert sin beste sesong på toppnivå i år.

— Kroppen fungerer bra, og jeg synes jeg leverer stabilt godt, sier Opdal.

- Håkon vet hvor god han er

Erik Ruthford Pedersen skal ha en prat med Opdal angående neste sesong etter oppgjøret mot Vålerenga fredag.

— Etter Vålerenga-kampen skal vi ta alt. Håkon vet akkurat hvor god han er, og han har så høyt nivå på trening og i kamp, at det er ingen tvil om at han kan stå i mål i mange år, sier Ruthford Pedersen.

Ingvar Jónsson hadde planer om å ta keeperplassen til Opdal da han kom til klubben i vinter. I sommer ble den islandske sisteskansen leid ut til Sandnes Ulf.

— Jónsson skal etter planen returnere etter sesongen, men her er det rom for refleksjoner, sier Ruthford Pedersen.

- Har Opdal økt sin verdi i år?

— Ja, jeg synes det. Håkon har gjort en meget god sesong, sier Ruthford Pedersen.

Starts keeperteam inkluderer også Sean McDermott. Han har en avtale som går ut etter 2016-sesongen.

- Kan dere ha tre så gode keepere her?

— Det er en drømmesituasjon, men keeperne må ha en kamparena. Det var derfor Ingvar ble leid ut i sommer, sier Ruthford Pedersen.

- Har god kontroll

Det er agent Stig Lillejord som representerer Opdal.

— Vi har veldig god kontroll på det som skjer rundt Håkon. Det har vi hatt siden i sommer, sier Lillejord.

Han understreker at Opdal kun skal konsentrere seg om det som er viktig for øyeblikket nå, nemlig det å prestere for Start.

— Det andre tar vi etter hvert, sier Lillejord, som er enig i at Opdal har levert en strålende sesong.

— Håkon har bevist over lengre tid at han er en klassekeeper, og jeg er helt enig i vurderingene som gjøres av Erik Ruthford Pedersen; Håkon har vist seg som den mest stabile keeperen i eliteserien.

- Har andre klubber kommet med noen henvendelse på ham?

— Det har jeg ingen kommentar til, sier Lillejord.

- Hva med Start?

— Så vidt jeg vet er ikke Start et tema. Det er ikke noe å forholde seg til der. Det er punkt én. Punkt to er at tilbudet som eventuelt måtte komme fra Start, må være på et fornuftig nivå i forhold til kvaliteten og prestasjonene til Håkon, sier Lillejord.

Uansett om det blir Start eller en annen klubb, er Lillejord opptatt av å finne en klubb som har de riktige tankene for Opdal.

— Han må vurderes som en nummer én-keeper, sier han.