Lørdag kveld klokken 20.00, omtrent samtidig som årets russ når klimaks i feiringen av 13 års skolegang, løper Lars-Jørgen Salvesen ut på Viking Stadion for å være spiss for Start i sør-vest-derbyet. Det lever han fint med.

— Det er verdt å gå glipp av all russefeiringen for dette. Jeg gleder meg veldig, sier Salvesen til Fædrelandsvennen.

Han er trolig ensom spiss for et lag som har slitt voldsomt i de siste kampene. Laget klarte 1-1 mot Bodø/Glimt onsdag, men prestasjonen var dårlig. Før det tapte Start 0-4 mot både Vindbjart i cupen og mot Molde i serien.

— Vi tror vi hever oss. Det er selvfølgelig det vi prøver på. Jeg håper og tror på en opptur, sier 19-åringen Salvesen.

Direkte kl. 20: Viking-Start

Syv på fire kamper for Start 2

Lars-Jørgen Salvesen (t.v) ble tatt opp i A-stallen foran årets sesong.

Etter en småtung vinter starter han sin andre kamp for Start i eliteserien. Den første kom i serieavslutningen mot Vålerenga i fjor – uken etter innhoppet som førte til den første scoringen i eliteserien hjemme mot Sandnes Ulf. I vår har han igjen våknet til live. Salvesen har scoret syv mål på fire kamper for Start 2. Han har kommet inn i de to siste a-kampene og var nær årets første scoring mot Molde sist helg.— Han gjorde nok et godt innhopp igjen mot Bodø/Glimt, og det er ingen tvil om at Lars-Jørgen kommer til å starte mot Viking. Han har fått en utrolig fin flyt nå, og tatt steg. Og som han sier til meg; han har fått kjent så mye på dette nå, at nervøsiteten er i ferd med å slippe taket, sa Mjelde til Fædrelandsvennen fredag.

Mye fart og løpskraft

Han mener Start møter et sterkt lag lørdag.

— Jeg har sett de siste kampene deres. Hjemme mot Molde følte jeg at det snudde litt for dem da de fikk til en så god kamp mot et så godt lag. Det gjorde noe med selvtilliten i laget. Viking har imponert meg de siste kampene. Laget har enorm løpskraft og innstilling. De har også en del spillere med fart. Vi får en ordentlig stor test på hvor vi står selv når vi møter Viking, sier Mjelde.

En av grunnene til at Salvesen starter er skader på flere nøkkelspillere. Espen Børufsen, Matthias Vilhjalmsson, Gudmundur Kristjansson og Jon Hodnemyr er ute mot Viking. Ungguttene Erlend Segberg og Eirik Wichne er trolig nok en gang på benken i eliteserien.

Vil ligge kompakt

— Noen spillere er ute, og sånn vil det være for oss resten av sesongen. Vi er ikke flere enn vi må være, og det handler egentlig om at de som spiller må inn og gjøre jobben. Sånn er det, sier Espen Hoff.

- Hva slags kamp tror du det blir?

— Vi vil nok forsøke å ligge ganske kompakt mot et Viking-lag som har vist god form i det siste, mens vår kurve har pekt andre veien. Vi må få snudd det, så vi må ha gode avstander i laget vårt, sier Hoff.

— Dere skal gå først i borgertoget 17. mai, så dere vil vel ha en god opplevelse lørdag?

— Det hadde vært hyggelig med en seier i Stavanger før vi skal gå borgertoget, men vi skal uansett gå i borgertoget med et smil, sier Hoff.

Salvesen skal gå i russetoget, og håper han får tid til litt feiring ut i nattetimene etter hjemkomsten fra Stavanger.

— Jeg har ikke spurt, men jeg håper det, sier han.

Følg Viking-Start med fevennens reporter og chat med oss underveis