KRISTIANSAND (fvn.no): Den sportslige krisen i Start fortsatte da sørlendingene tapte 1–3 mot Haugesund søndag. Etter kampen måtte Mons Ivar Mjelde igjen svare på spørsmål om sin egen framtid.

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, er krystallklar på at Mjelde fortsatt har full tillit som hovedtrener i klubben.

— At Mjelde kommer til å sitte ut sesongen, har det ikke vært noe tvil om i det hele tatt. Vi er flere om beinet her. Mons sin oppgave er å få det beste ut av gjeldende spillerstall, og situasjonen vi er i nå, må alle i klubben ta ansvar for. Det er ikke bare én mann som må bære det ansvaret, sier Øgrey Brandsdal.

- Hvor går smertegrensen i antall tap?

— Det er ikke antall tap det går på. Her er det snakk om at vi vinner sammen, og taper sammen, uansett, sier Øgrey Brandsdal.

- Har dere noen gang vurdert å avslutte arbeidsforholdet med Mjelde?

— Nei. Mons har stor tillit i spillergruppa og i klubben. Jeg synes han har vært imponerende lojal i forhold til den retningen klubben har satt. Vi startet denne sesongen med å si at økonomien hadde førsteprioritet, og at sport kom i andre rekke. Det er nok ikke alle trenere som hadde blitt med på dette, sier Øgrey Brandsdal.

Klubbens eksistens

— Hva om konsekvensen blir et nedrykk?

— Da må vi ta den. Denne sesongen har handlet om klubbens eksistens, sier Øgrey Brandsdal.

Hva skjer med klubben ved et eventuelt nedrykk?

— Hvis det blir et nedrykk, må vi takle det også, slik vi har taklet denne sesongen. Det smerter klubben om vi skulle rykke ned, men vi må ta den utfordringen på strak arm, sier Øgrey Brandsdal.

- Har det vært for lite fokus på sport denne sesongen?

— For oss har det vært 100 prosent nødvendig å ha fokus på økonomi, for hvis vi ikke har det på plass i år, blir det ikke noe mer sport i klubben. Det har vært en riktig prioritering, sier Øgrey Brandsdal.

- Er det økonomi som er grunnen til at Mjelde fortsatt er trener?

— Nei, ikke i det hele tatt. Når vi først har startet dette sammen, så fullfører vi sammen også, sier Øgrey Brandsdal.

Står sammen i motgangen

— Hva er det som tyder på at Mjelde er riktig trener for Start?

— For det første er han lojal mot klubbens valg og retning. Han har vist tidligere at han kan snu dårlige trender – det har vi gjort de siste sesongene. Han har en bra CV og innehar den fotballfaglige kompetansen som kreves av en trener i eliteserien. Og han er motivert, ikke minst.

- Har dere svekket laget mer enn dere har trodd i år?

— Vi har gjort det som er nødvendig, og så synes jeg det er masse kvalitet i laget, og mye spennende, ungt og lokalt. Det er mye å bygge videre på til neste sesong, sier Øgrey Brandsdal.

Espen Hoff er Start-spillernes talsmann.

- Hva tenker du om at Start-ledelsen freder Mjelde?

— Vi har vært innstilt på situasjonene hele veien, og vi skal sørge for å få jobben gjort sammen, sier Hoff.