— Det er så deilig å score når jeg får sjansen. Dette er dette jeg må gjøre for å spille i eliteserien, sier Lasse Sigurdsen til Fædrelandsvennen etter innhopp og scoring mot Sandnes Ulf på La Manga.

Start tok sin andre av to mulige seire på spansk jord da 1.divisjonslaget fra Rogaland ble slått 2-0 etter scoringer av Espen Børufsen og Lasse Sigurdsen i 2.omgang.

Sigurdsen fra Flekkerøy kom inn for Uduak Idemokon, stakk i bakrom og scoret, omtrent som han gjorde mot Viking tidligere i vinter.

Etter nesten et år ute med korsbåndskade ser unggutten overraskende sterk ut tre små uker før seriestart. Steinar Pedersen er klar på at den raske og kompakte 18-åringen kommer til å få sjansen i eliteserien, og at han fint kan levere mål også når det blir alvor 13.mars.

— Ja. Lasse har gjort en kjempejobb etter at han ble skadet og står godt rustet, sier Pedersen.

— Det er veldig gøy at han sier det og har troen på meg. Målet mitt var å få spilletid i eliteserien. Nå kan jeg ha et mål om å score også, sier Sigurdsen og gliser.

Er trolig andrevalg helt fremme

Han er nå foran både Austine Ikenna og Lars-Jørgen Salvesen i kampen om spilletid i eliteserien, men Uduak Idemokon ser ut som et klart førstevalg som spydspiss.

Nigerianeren viste frem farten i førsteomgang, og ser bedre og bedre ut.

— Jeg skjønner jo at de hentet Uduak. Jeg har vært ute lenge, og de vil ha en rask spiss. Men jeg vil utfordre ham, sier Sigurdsen.

Han var et av flere lyspunktet på et Start-lag som spilte seg bedre og bedre mot Sandnes Ulf. Laget fikk bedre flyt i angrepsspillet i 2.omgang, og utnyttet sjansene bedre enn motstanderen i en jevn kamp.

— Jeg er fornøyd med mye. Det er mange positive enkeltprestasjoner. Lasses innhopp, Uduaks prestasjoner i første omgang og et godt stopperpar. Utover i kampen ser vi mer komfortable ut også, sier Pedersen, som så en mandalitt på motstanderlaget få den største muligheten i første omgang.

Kun en kamp igjen før serien starter

Eirik Schulze var en av banens beste spillere helt til han ble byttet ut etter en time. Da midtbanespilleren gikk ut tok Start mer over.

— Jeg tror Start kommer til å klare seg bra. Bedre enn i fjor, sa Schulze til Fædrelandsvennen etter kampen.

Start reiser nå hjem til Kristiansand med to seire fra Spania i bagasjen. De har kun en kamp igjen før serien starter. Mot Sandefjord på Sparebanken Sør Arena 6.mars.

— Vi tar mye med oss herfra. Mange har spilt mye og vi har lagt ned et godt stykke arbeid, sier Pedersen.

Til tross for to seire har Start slitt med å få til god flyt i det offensive spillet.

— Men alt står ikke å faller på kampen mot Lillestrøm 13.mars. Vi skal fortsette å trene godt og øve, sier Pedersen.