— Det var litt rufsete. Vi kommer oss ikke helt i gang i førsteomgang, men i andreomgang gjør vi to fine mål. Espen har en fin prestasjon ved sitt mål. Lasse har også noen bra ting. Vi holder nullen for første gang i år, det er jeg veldig fornøyd med. Mange har fått spilt, og konkurransesituasjonen lever. Jeg er fornøyd med mye. Det er mange positive ting å ta med seg, sier Start-trener Steinar Pedersen etter kampen.

Målene ble scoret av Lasse Sigurdsen og Espen Børufsen.

— Gutta har gjennomført uka godt, og vi har fått trent mye og bra. Jeg er veldig fornøyd med turen, sier treneren.

GLADGUTTER: Start kan feire for en fin tur til Spania. Mandag ble det 2-0-seier mot Sandnes Ulf. Her jubles det for 1-0-målet til Espen Børufsen. Foto: Digitalsport

Fornøyde målscorere

— Det var veldig gøy. Hoff slår en fin stikker gjennom til meg hvor jeg kommer på et skjæringsløp. Jeg trengte denne. Det er kanskje litt dette som har vært tanken med at jeg har spilt på høyre – for å være litt mer truende, sier Espen Børufsen om scoringen sin.

-Hvordan oppsummerer du uken?

— Det har vært veldig bra resultatmessig, men i første kampen slet vi litt og vi var heldige som vant. Vi sliter innledningsvis i dag, men tar mer og mer over i andreomgang. Alt i alt en god treningsleir, mener Børufsen.

Også 2-0-målscorer Lasse Sigurdsen synes laget har forbedringspotensial.

— Det går litt frem og tilbake synes jeg. De kunne også vunnet, men det ble en deilig seier. Å score er oppgaven min, det er viktig å gjøre det, sier 18 år gamle Lasse Sigurdsen, som har var ute under hele fjorårssesongen med skade.

Stor Hoff-sjanse

Etter at lagene hadde følt på hverandre i åpningsminuttene burde Start tatt ledelsen etter 9 minutter. Mathias Rasmussen spilte Uduak Idemokon fint fri på venstresiden. Nigerianeren med den store farten utfordret innover i banen og kom seg innenfor feltet.

Han fant spisskollega Espen Hoff helt alene foran mål, men veteranen bommet. Returen endte hos midtbanespiller Andreas Hollingen, men heller ikke han lykkes.

Tam omgang

Kun tre minutter senere var Sandnes Ulf farlige foran målet til Håkon Opdal. Vidar Nisja vant ballen i duell med Andreas Hollingen foran Starts 16-meter. Ulfs nyervervelse sendte storscoreren Pontus Engblom fri alene med Opdal. Start-keeperen kom våkent ut og Engblom fikk en vanskelig oppgave. Fjorårets toppscorer i 1. divisjon prøvde å lobbe forbi Opdal, men Odda-mannen reddet mesterlig.

Samme duo var i fokus etter 19 minutter også. Engblom kom rundt på høyresiden og slo de berømte 45 gradene ut i feltet hvor Nisja kom fra dypet. Han dunket til på volley, men heller ikke han lyktes med å overbevise Håkon Opdal i førsteomgang.

MED: Kristoffer Ajer i duell mot Sandnes Ulf. Foto: Digitalsport.

McDermott på bærtur

Etter hvilen var Henrik Robstad frempå to ganger på kort tid, uten å lykkes.

Etter 58 minutter var Engblom igjen nære ved å sende Ulf foran på sin andre store sjanse for dagen. Spissen nådde en ball foran Gudmundur Kristjansson i bakrommet. Samme ball prøvde innbytter i Start-buret Sean McDermott å nå, noe han ikke skulle prøvd på. Keeperen var altfor langt ute og Engblom prøvde igjen å lobbe ballen i mål. Ballen spratt like utenfor.

Fin Børufsen-scoring

Etter 61 minutter tok Start ledelsen. Kristoffer Ajer prøvde å slå til Idemokon, men Ulf fikk en fot på ballen som heller spratt til Espen Hoff. Veteranene tredde nydelig igjennom Espen Børufsen som kom på et løp innover fra sin høyrekant. Alene med keeper var kristiansanderen sikker som banken og satte inn 1-0 for de gule og svarte.

Ti minutter etter viste Uduak Idemokon seg fram igjen. Nigerianeren dro en strålende skuddfinte, og skuddet var godt plassert, men målvakt Saku-Pekka Sahlgren var med på leken og reddet. Kun noen minutter senere scoret Lasse Sigurdsen 2-0. 18-åringen trengte bare fem minutter på banen før han økte ledelsen for Start, etter målgivende fra Børufsen.