Austine Ikenna på trening. Austine Ikenna på trening.

Mjelde om ny Start-spiss: - Et sjansespill

Start-trener Mons Ivar Mjelde har kun sett Austine Ikenna (21) i trening.

— Det er alltid et sjansespill når du kommer fra Afrika og er uprøvd i Norge. Samtidig var Austine den klart beste av de spillerne som var på prøvespill her i sommer, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde etter Austine Ikennas andre trening som Start-spiller.

På den frivillige Start-treningen tirsdag fikk nigerianeren vist litt av grunnen til at Start mener han er mannen som skal hjelpe klubben til ny eliteseriekontrakt. 21-åringen virker sterk feilvendt, trygg med ball i beina og har god oversikt. Samtidig viste han igjen at avslutningsferdighetene må jobbes med.

— Der har han litt å gå på, innrømmer Mjelde, tidligere toppscorer i eliteserien og selv kjent som en meget god avslutter.

Imponerte i Aalesund

— Hvordan har dere sjekket Ikenna før dere signerte ham?

— Vi har kun sett ham i trening, og der har han vært veldig positiv.

- Ikke video heller?

— Nei. Samtidig har vi fått rapporter fra Aalesund som sier det samme som vi så tidligere i sommer. Han er en ærlig, hardtarbeidende spiller som er sterk i duellene og jobber hardt. Dette var det beste vi kunne få til med vår økonomi. Vi har vurdert og ønsket også andre spisser, men det har vært urealistisk, sier Mjelde.

- Har han fart?

— Brukbar fart, svarer Mjelde.

Var i Tunisia

— Vent å se, sier Ikenna selv.

— Jeg vil ikke prate for mye om meg selv, jeg vil heller bevise at jeg er god nok, sier nigerianeren som kommer fra den kenyanske toppserien og laget AFC Leopards.

Der har han scoret et mål i årets serie. I 2013 var han under kontrakt med tunisiske Bizertin, der han ikke fikk spille a-lagsfotball. Før det spilte han breddefotball for Rivers United i hjemlandet Nigeria.

— I Tunisia lærte jeg å bli en toppspiller. Jeg spilte på b-laget og reiste på kamper med a-laget uten å spille. Det ble allikevel god læring for meg. Jeg var bare 19-år. Den tunisiske ligaen er god, sier Ikenna, som er vant til å spille midtspiss i 4-3-3 fra tiden i Kenya. Men det har blitt sparsomt med mål, kun ett på 6 seriekamper i år.

Samtidig skriver kenyanske medier at spissen vil bli et stort tap for klubben. Det understreker også assistenttrener Yussuf Chippo overfor den afrikanske versjonen av goal.com.

Ikenna og Salvesen på topp?

— Vi kommer definitivt til å savne ham. Holdningene og arbeidsinnsatsen hans er fantastisk, sier Chippo.

Mjelde mener Ikenna kan gjøre en god jobb allerede mot Odd søndag – enten med Salvesen eller Ajer på topp.

Et av alternativene er å flytte Ajer ned på midtbanen sammen med nyervervelsen Henrik Breimyr og spille med Salvesen og Ikenna fremme.

— Jeg håper vi kan spille sammen. Jeg tror uansett at sjansene mine til spilletid er større nå enn da Matthias var her, sier Salvesen som scoret mot Bodø/Glimt søndag.