GOD: Daniel Aase markerte seg på en positiv måte under onsdagens formasjonsøkt. Her mottar han ballen foran Start-assistent Odd Berg og hovedtrener Mons Ivar Mjelde. GOD: Daniel Aase markerte seg på en positiv måte under onsdagens formasjonsøkt. Her mottar han ballen foran Start-assistent Odd Berg og hovedtrener Mons Ivar Mjelde. Foto: Håvard Karlsen

Nå får Starts driblefant sjansen i favorittrollen

Daniel Aase spiller venstrekant mot Odd i Espen Børufsens karantenefravær.

— Det ser sånn ut, men det er lenge til kamp, sier Aase.

Ballkunstneren, som er leid inn fra Vindbjart ut sesongen, har ennå ikke vært med på en Start-seier denne sesongen. I debuten mot Viking 24. juli var han sørlendingens bestemann, men klarte ikke å forhindre at det ble et 0-3-tap. Siden har det blitt 0-2 mot Aalesund og 1-5 mot Bodø/Glimt.

— Jeg synes vi har blitt veldig hardt straffet i de fleste kampene. Mot Aalesund var vi dårlige, mens i førsteomgangene mot Viking og Bodø/Glimt var vi ikke så dårlige, men det rant bare inn likevel, sier Aase.

Mons Ivar Mjelde må klare seg uten både Espen Børufsen og kaptein Gudmundur Kristjansson mot Odd søndag. For Aases del betyr det første kamp i favorittposisjonen fra start.

— Det har gått fint på trening i det siste, og jeg føler det går bedre og bedre, sier Aase.

Herjet mot Odd sist

— Har du følt at du har kunnet slippe deg helt løs ennå?

— Jeg har følt med avslappet på treningene og de fleste kampene, men det har noe med å bli trygg på rollen sin og trygg på laget. Vi har ligget under mye, og da fungerer laget på en annen måte. Da er det ikke like lett å bli involvert, og da er det ikke like lett å få fram sine sterke sider, sier Aase.

Mjelde hintet mandag om at det hadde vært lettere får Aase å komme inn i Start, dersom laget fungerte bedre.

— Nå er det mitt ansvar, sammen med alle de andre, å være med på å snu dette. Jeg kan ikke drive med noen ansvarsfraskrivelse der, sier Aase.

Han har i hvert fall en god opplevelse med å møte Odd denne sesongen. Selv om Vindbjart tapte cupkampen mot laget fra Skien på Moseidmoen 2-4 tidligere i år, spilte Aase en strålende kamp da.

— Jeg bare gleder meg til kampen. Vi møter et godt lag på hjemmebane, og det kan ikke bli bedre enn det egentlig, sier Aase.

- Må få ut det beste av ham

Start-trener Mons Ivar Mjelde mener Aase har hatt en fin stigning den siste tiden.

— Daniel har masse ved seg som er bra, så får vi prøve å få det beste ut av ham. Jeg synes han gjort et godt innhopp i Bodø, og da følte jeg at han var enda mer klar for oppgaven, enn han kanskje var i de to første kampene, sier Mjelde.

Det har tatt litt tid for Aase å bli vant til treningsmengende i Start, som er noe annerledes enn i 2. divisjonsklubben Vindbjart.

— Det har vært økt treningsmenge for ham, høyere intensitet, kunstgresstrening hele tiden. Det er en del ting han skal ta inn over seg og absorbere, sier Mjelde.

Han gleder seg til den dagen Aase får ut sitt fulle potensial i Start-drakta.

— Mye handler om at han blir brukt. Daniel må ha ballen mye i beina, for da skjer det noe kreativt nesten hver eneste gang, sier Mjelde.

Sannsynlig Start-lag mot Odd (4-4-2): Håkon Opdal – Michael Christensen, Alex De John, Rolf Daniel Vikstøl, Ole Martin Rindarøy – Espen Hoff, Solomon Owello, Henrik Breimyr, Daniel Aase – Kristoffer Ajer – Austine Ikenna.