I søndagens oppgjør mot Start hadde de aller største mediene størst fokus på Aalesunds nysigneringer Bjørn Helge Riise og Magne Hoseth, og duoen leverte en strålende kamp i tangotrøya. Likevel ble det Jo Nymo Matland som stjal showet med assist og scoring i 2-0-seieren mot Start.

VIDEO: SE MATLAND BRILJERE I VIDEOEN ØVERST I SAKEN.

Det betydde mye både for spilleren og nærmeste familie etter en tid med motgang, benketilværelse og kritikk fra tribunen.

GRÅT ETTER SCORING: Pappa Helge Matland og Jo Nymo Matland etter cupfinaleseier 2011. Foto: Nils-Jarle Sætre

— Jeg jublet uhemmet på 1-0, og tårene kom med 2-0-målet. Det var veldig stort, sier pappa Helge Matland til iTromsø - mediehuset hvor han selv jobber som kulturjournalist.- Det har vært en tung sesong med mye motgang, men det var veldig artig å være veldig delaktig i seieren og at vi tok tre viktige poeng, sier Jo Nymo Matland til iTromsø.

— Det har vært tøft

Etter kampen postet pappa et veldig emosjonelt innlegg om sønnens scoring, og de to pratet sammen i går kveld om kampen og all motgangen.

— Jeg vet at familien har hatt det veldig tungt grunnet mye unødvendig fokus forrige sesong som jeg ikke har kunne gjøre så mye med, i tillegg til at jeg har slitt med å komme på laget. Dette er en lettelse ikke bare for meg, men også for dem, og det er en god følelse, sier sønnen åpenhjertig.

JUBLER: Her feirer Jo Nymo Matland scoringen sin mot Start sammen med sine lagkamerater i Aalesund. Foto: NTB Scanpix

Jo Nymo Matland startet de fire første kampene denne sesongen og hadde stor tillit hos Harald Aabrekk. Så ble Aabrekk sparket etter hjemmetapet mot TIL, og da ble venstrebacken henvist til benken.— Det var ikke så ille for laget at vi byttet trener, for vi begynte å vinne igjen og få troen på oss selv. Men der jeg forrige sesong ville stresset med å komme meg inn på laget, så tar jeg slike situasjoner mye mer med ro i år, forteller Jo Nymo Matland.

Pappa har hele veien hatt troen på at han skulle klare å vinne tilbake en plass på laget.

— Man måtte prøve noe nytt i Aalesund, både trenersiden og på banen. Det er naturlig at det skjedde, men jeg er veldig glad for at han har klart å kjempe seg inn på laget og vist at han fortjener den plassen, sier Helge Matland.

Funnet tilbake gleden

I går noterte backen seg altså for både assist og scoring. Først slo han et innlegg av ypperste kvalitet til Aron Elís Thrándarson, som fikk verdens enkleste jobb med å heade hjemmelaget i føringen. Selvtilliten som tidligere har vært ikke-eksisterende for Matland, begynte å vokse seg større og større hos lysluggen - og det var mer i vente fra dødballeksperten. For etter 64 minutter fikk Aalesund frispark på venstresiden fra vanskelig og langt hold, men 27-åringen skrudde likevel ballen inn bak en forfjamset Håkon Opdal. Matlands første scoring for sesongen var et faktum.

— Jeg har gjort ting som er viktigere enn fotball i år, og jeg har bare prøvd å kose meg på trening og finne gleden tilbake, og det føler jeg har klart, sier Matland.