— Vi har kommet godt i gang treningsmessig, men vi kommer til å få god motstand tidlig, sier Mjelde.

Torsdag til mandag er Start på treningsleir i danske Vildbjerg. Mandag 26. januar spilles årets første treningskamp, hvor den danske serielederen FC Midtjylland står på motsatt banehalvdel i Ikast.

— Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne kampen, men vi skal ikke toppe laget gjennom 90 minutter. Alle skal få vise seg fram. Vi trener såpass mye, at kampbelastningen må fordeles, sier Mjelde.

I løpet av de 28 dagene i januar, skal Start-spillerne gjennom 44 treningsøkter. I Danmark skal det trenes tre ganger daglig. Det begynner med en joggetur før frokost i 07.00-tiden. Første fotballøkt er kl. 11.30, og den andre er i 17-tiden.

— Det handler om å komme litt ut av komfortsonen, sier Mjelde, og legger til at det skal trenes veldig hardt til og med treningsleieren på La Manga i midten av februar.

Mye å jobbe med

— Er du fornøyd med kvaliteten på øktene så langt?

— Ting kan hele tiden utvikle seg, og vi har massevis å jobbe med før vi får den kvaliteten og tankegangen vi ønsker inn i spillergruppa. Vi ønsker et veldig fokus på lengderetning, slik at vi spiller ballen fremover. Da stilles det store krav til både bevegelse og pasningskvalitet, så vi kan absolutt bli bedre, sier Mjelde.

— Hvor er det størst konkurranse om plassene?

— Det er noen posisjoner hvor det er mer konkurranse enn andre, ikke minst på keeperplassen, sier Mjelde.

Keeperduell

Islandske Ingvar Jónsson, som nå er på landslagssamling, har gjort et godt inntrykk de første ukene av sesongoppkjøringen.

— Vi er også overrepresentert med midtbanespillere akkurat nå. Det får vi ta litt etter hvert, sier Mjelde.

— Du har jo blant Gudmundur Kristjansson som kan brukes i forsvar?

— Han kan kle flere roller, og omskoleres. Men jeg ønsker at han skal få vite litt hvor han er tiltenkt å spille. Jeg ønsker ikke at vi går inn i en ny sesong, hvor vi skifter for mye. Det må være i nøden. Jeg ønsker at spillerne i største mulig grad skal finne en rolle som kler de godt, sier Mjelde.

Skyter av unggutter

Trenerteamet kommer til å sette seg ned med hver eneste spiller under oppholdet i Danmark, for å diskutere nettopp det.

— Vi kommer til å lage en individuell utviklingsplan, der dette med posisjon og rolle blir et tema, sier Mjelde.

— Er det noen som har overrasket deg positivt de første ukene? …

— Jeg synes Kristoffer Ajer har vist at han har stabilisert seg på et høyere nivå. Han er mer fysisk robust, og har gjort en god jobb i vinter ser det ut som, og han er veldig spennende, sier Mjelde, som også trekker fram en unggutt fra Vennesla.

— Jeg synes også at Jon Hodnemyr har fått mer selvtillit i spillet sitt, og det er også kjekt å se, sier Mjelde.