KRISTIANSAND (fvn.no): — Som trener har man ikke lyst til å selge Mathias. Han var en veldig viktig spiller for oss. Og vi er i en situasjon der vi i utgangspunktet skal forsterke stallen, og så forsvinner en av de største profilene. Men slik er fotballen, og det er ikke overraskende at det er interesse for en spiller av Mathias kaliber, sier Start- trener Steinar Pedersen.

Fredag kom nyheten om at Start selger Rasmussen til danske Nordsjælland.

- Mathias ønsket dette sterkt

Start og den danske Superligaklubben har blitt enige om en overgangssum, og Rasmussen reiser kanskje allerede i helga til Danmark for å signere en to- eller treårskontrakt. Lyngdølen har spilt sin siste Start- kamp i denne omgang.

— Minker Starts sjanser for å beholde plassen nå?

— Det er viktig å påpeke at Mathias ønsket dette veldig sterkt selv. At verken jeg eller klubben ønsket dette, vi ville ha ham med i fremtiden, men at Mathias ønsket dette er det som ligger bak. Så er det klart at sjansene...vi mister en god spiller midt i inngangen til et overgangsvindu der vi jobber alt vi kan med å forsterke laget med de spillertypene vi ønsker, svarer Pedersen.

Administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal legger ikke skjul på at

— Nå får vi enda en posisjon å forsterke i

Det er fra før klart at Start får rundt en million kroner fra Club 21 for å forsterke laget i høstsesongen.

— Kommer du til å be om ytterligere penger etter salget av Rasmussen til å forsterke laget?

— Som sagt skulle vi forsterke laget med et par tilvekster, og det at Mathias forsvinner gjør at vi har enda en posisjon som vi ønsker å forsterke i. Vi er inne i dette sammen, og vi kommer til å jobbe veldig hardt for å bruke midlene tli å forsterke oss, sier Pedersen.