— Jeg begynte med det da jeg spilte på Lyn. Jeg lager bokstaven l. Noen trodde det betyr Lyn, mens Vålerenga-supporterne trodde det betydde «loser» da jeg gjorde det i en kamp mot dem. Jeg ble æreskjelt, sier Espen Hoff og humrer til Fædrelandsvennen.

Torsdag scoret Hoff sitt andre mål i sesongoppkjøringen mot Sarpsborg 08 på La Manga. Veteranen snappet en langpasning fra Eirik Wichne rett foran en utrusende Arild Østbø.

Ballen satte han i mål fra skrå vinkel. Bildet over viser hvordan Hoff feiret.

Hyller kona

— Det begynte da jeg traff Linn (Bråthen Hoff) i Oslo. Det er en hyllest til henne og de der hjemme, sier Espen og tenker på kona og de to døtrene hjemme i Kristiansand.

- En hyggelig gest.

— Så er jeg også en hyggelig mann, da, svarer Hoff humoristisk og smiler.

Veteranen føler han er på gang igjen etter et par svake sesonger, både for lagets og egen del. De siste sesongene har en vond akillessene vært med på å ødelegge sesongforberedelsene. Under Steinar Pedersen har han vært med for fullt. Mot Sarpsborg 08 torsdag tok Start sin tredje seier på fem kamper. Viking, Vindbjart og Sarpsborg er slått.

Startet med blanke ark

— Vi er ikke helt fornøyde med prestasjonen mot Sarpsborg. Vi fant ikke noen god rytme i angrepsspillet, og mistet ballen litt for enkelt, sier Hoff.

- Men du scoret. Hva betyr det?

— Ikke så veldig mye, men det er viktig å levere målpoeng. Skal man på laget må man levere, sier Hoff, som får fikk skryt av Steinar Pedersen før avreise til La Manga.

— Jeg er ikke opptatt av det som har vært. Espen har vært på alle treninger og ser frisk og pigg ut. Han kommer til å bli en viktig spiller for Start i 2016, sa Pedersen.

Hoff la tidligere i vinter ikke skjul på at han trives bedre i klubben etter Pedersens inntreden, og at han har fått en ny giv.

— Nå føles treningene meningsfulle, det har de ikke alltid gjort de siste årene, uttalte Hoff.