KRISTIANSAND: Rolf Daniel Vikstøl sliter med en skade, og er usikker til bunnkampen mot Stabæk søndag.

— Vi tar det fra dag til dag med Rolf. Det er litt bedring, men vi får se hvordan det blir. Hvis ikke han er klar, er det noen andre som får muligheten, sier Pedersen.

Under torsdagens økt drillet han forsvarsfireren, og det blir enten Gudmundur Kristjansson eller Alex De John som erstatter kapteinen om han ikke rekker kampen.

— Vi har alternativet som kan gå inn og ta det ansvaret Rolf har tatt, sier Pedersen.

- Må Vikstøl trene for fullt fredag om han skal være aktuell?

— Han bør absolutt i gang i løpet av uka, sier Pedersen.

Har levert godt før

Han vil ikke si så mye om hvilket alternativ han trolig går for.

— Det er Alex og Gummi som har spilt der før, og har også gjort en jobb der gjennom vinteren. Alex har også vært veldig god på høyrebacken, sier Start-treneren.

Kristjansson har spilt sentralt på midtbanen under Pedersen, men har spilt noen av sine beste kamper som midtstopper. Mons Ivar Mjelde uttalte blant annet i 2014 at Kristjansson hadde «potensial til å bli en internasjonal midtstopper».

Den islandske 27-åringen har ikke noe imot å bytte posisjon.

- Jeg spilte en del midtstopper under oppkjøringen, så jeg er vant til den rollen. Vi får se hva som skjer , sier Kristjansson.

Svak mot Sogndal

Han begynte som midtstopper sammen med Tapio Heikkilä torsdag. Da var Henrik Robstad og Alex De John på backene. Etter hvert byttet Pedersen til Heikkilä og De John, med Robstad og Jens Skogmo på backene.

— Det er ikke sikkert jeg skal spille stopper, men hvis jeg skal det, må jeg bare gjøre så godt jeg kan for å hindre at motstanderen scorer mål, sier Kristjansson, som spilte en svak kamp sentralt på midten mot Sogndal sist.

Da ble han byttet ut etter 54 minutter.

- Er du der du skal være?

— Jeg ble byttet ut sist ja, så kanskje jeg starter på benken nå. Vi får se, sier Kristjansson.

- Hva kan du tilføre stopperrollen?

— Jeg er duellsterk, ganske rask og god med ballen, sier Kristjansson.