Svaret kom på det uunngåelige fokuset etter nok en kamp uten seier for sørlendingene. Start har nå spilt 26 seriekamper uten seier. Siste trepoenger var i 4-1-seieren hjemme mot Stabæk så langt tilbake som 4.juli i fjor! Dermed er laget kun én kamp unna Sandefjords eliteserierekord. I 2010-sesongen spilte de 27 kamper på rad uten seier.

Fortjent ledelse

Når sant skal sies, så hadde det ikke vært ufortjent dersom Start hadde brutt den lite gledelige rekka mot AaFK. Etter en førsteomgang der AaFK hadde kontroll og styrte det meste av omgangen, tok Start over etter hvilen.

− Vi blir stadig minnet på det, og da blir det en tøff sak mentalt. Men seieren kommer når vi gjør oss fortjent til det, sa Start-trener Steinar Pedersen etter 1-1 mot Aalesund. Foto: NTB Scanpix

Forut for scoringen til Chidiebere Nwakali hadde de sendt avgårde noen skremmeskudd, så ledelsen var høyst fortjent.− Det bølget frem og tilbake før pause, men etter hvilen så fikk vi kampen inn i vårt spor. Vi fikk gode overgangsmuligheter som vi burde klare å avgjøre kampen på. Derfor er jeg litt skuffet over at vi bare sitter igjen med ett poeng, sier Pedersen.

Skapte sjanser

Han tror at det faktum at laget stamper litt i motbakke, er med på å gi høye skuldre i avgjørende situasjoner.

− Tidligere har vi slitt med å skape nok store sjanser. I dager skaper vi dem, men vi klarte ikke å omsette dem. Jeg savner mer råskap og beslutsomhet i de avgjørende situasjonene.

− Skuffet

Selv om det poengmessig har vært en begredelig start på årets sesong, har prestasjonen ikke vært like helsvart hele tiden. Pedersen forteller at laget klarer å se på prestasjonene bak resultatene, selv om de sliter med å snu trenden.

− Vi har et ungt lag, og det er nok litt av årsaken til at vi sliter med stabilitet gjennom 90 minutter. Men vi jobber ræva av oss for å snu dette. I dag så ønsket vi å punktere kampen, men klarte det ikke. Dermed endte det i stedet 1-1. Det er borte, og det er mot et lag som kjemper mot de samme spøkelsene som oss. Så ett poeng er kanskje greit. Men sånn kampen ble, så klarer jeg ikke å være annet enn skuffet over at vi ikke fikk alle tre poengene med oss hjem, avslutter Steinar Pedersen.