Trond Fredriksen har måttet stå i intervjusona og forklart seg for kritiske journalister i svært mange kamper i år. 11 seriekamper ut i sesongen står de oransje med beskjedne åtte poeng, etter kun to seire, to uavgjortresultater og hele sju tap.

Etter 1-1 mot Start var det på'an igjen for AaFK-treneren.

− I dag er jeg først og fremst veldig skuffet. Skuffet over at vi ikke klarer å score på sjansene vi skaper – spesielt i første omgang, skuffet over at vi ikke klarer å holde på initiativet etter pause og skuffet over at vi blir dratt ut av den defensive organiseringen så mange ganger i andre omgang, sier Fredriksen.

Styrte førsteomgangen

Han så sitt lag styre det meste av første omgang, men som tidligere i sesongen så slet AaFK med å omsette spillemessig overtak i sjanser.

Faktisk så var det midtstopper Oddbjørn Lie som hadde de to største sjansene for de oransje før hvilen. Den første var en suser som endte i treverket. Den andre reddet Start-keeper Håkon Opdal med en praktredning.

Start best i andre

Aalesunds trener Trond Fredriksen var skuffet over at det bare ble uavgjort mot Start. Foto: NTB scanpix

Etter pause virket det som om lufta hadde gått fullstendig ut av AaFK-ballongen. Start kom bedre med i spillet, og var i praksis dem som skapte de største farlighetene de siste 45 minuttene. Og 0-1-scorningen var full fortjent da den kom i det 65. minutt.− Vi fant ikke strukturen i spillet eget spill i andre omgang, og dermed inviterte vi Start inn i kampen. Heldigvis så fikk vi scoringen ved Edvard (Skagestad), som utlignet. Men ett poeng hjemme i dag er langt under det vi burde hatt, mener AaFK-treneren.

Slitne spillere

Spillerne virket også slitne utover i andre omgang. De klarte aldri å heve tempoet og etablere noe trykk etter å ha havnet 0-1 bak. Og selv da de utlignet etter dødball kom aldri den energiboosten som de fleste ventet på.

− Vi var ikke så kvikke som vi burde. Men vi er vel ikke alene om det. Det er ganske naturlig etter det tette kampprogrammet som har vært i det siste. Heldigvis så har vi nesten ei full uke på oss før neste kamp, sier Fredriksen.

Kapteinen ute i neste

Etter poengdelingen er det fortsatt en stor jobb å gjøre for AaFK med å snu den negative trenden – som det er for Start. AaFK reiser til Bodø i neste serierunde, og må der klare seg uten Bjørn Helge Riise. Han fikk sitt tredje gule kort for sesongen i dagens kamp.

− Det er ikke gunstig å måtte klare seg uten kapteinen, og den spilleren som kanskje har løpt mest og villet mest i hele denne perioden vi er inne i. Men vi er i den situasjonen vi er, og må klare oss med dem vi har. Så vi skal komme opp med ei god løsning, lover Fredriksen.