Trond Fredriksen har måttet stå i intervjusona og forklart seg for kritiske journalister i svært mange kamper i år. 11 seriekamper ut i sesongen står de oransje med beskjedne åtte poeng, etter kun to seire, to uavgjortresultater og hele sju tap.

Etter 1-1 mot Start var det på'an igjen for AaFK-treneren.

− I dag er jeg først og fremst veldig skuffet. Skuffet over at vi ikke klarer å score på sjansene vi skaper – spesielt i første omgang, skuffet over at vi ikke klarer å holde på initiativet etter pause og skuffet over at vi blir dratt ut av den defensive organiseringen så mange ganger i andre omgang, sier Fredriksen.

Styrte førsteomgangen

Han så sitt lag styre det meste av første omgang, men som tidligere i sesongen så slet AaFK med å omsette spillemessig overtak i sjanser.

Faktisk så var det midtstopper Oddbjørn Lie som hadde de to største sjansene for de oransje før hvilen. Den første var en suser som endte i treverket. Den andre reddet Start-keeper Håkon Opdal med en praktredning.

Start best i andre

foto
Aalesunds trener Trond Fredriksen var skuffet over at det bare ble uavgjort mot Start. Foto: NTB scanpix

Etter pause virket det som om lufta hadde gått fullstendig ut av AaFK-ballongen. Start kom bedre med i spillet, og var i praksis dem som skapte de største farlighetene de siste 45 minuttene. Og 0-1-scorningen var full fortjent da den kom i det 65. minutt.− Vi fant ikke strukturen i spillet eget spill i andre omgang, og dermed inviterte vi Start inn i kampen. Heldigvis så fikk vi scoringen ved Edvard (Skagestad), som utlignet. Men ett poeng hjemme i dag er langt under det vi burde hatt, mener AaFK-treneren.

Slitne spillere

Spillerne virket også slitne utover i andre omgang. De klarte aldri å heve tempoet og etablere noe trykk etter å ha havnet 0-1 bak. Og selv da de utlignet etter dødball kom aldri den energiboosten som de fleste ventet på.

− Vi var ikke så kvikke som vi burde. Men vi er vel ikke alene om det. Det er ganske naturlig etter det tette kampprogrammet som har vært i det siste. Heldigvis så har vi nesten ei full uke på oss før neste kamp, sier Fredriksen.

Kapteinen ute i neste

Etter poengdelingen er det fortsatt en stor jobb å gjøre for AaFK med å snu den negative trenden – som det er for Start. AaFK reiser til Bodø i neste serierunde, og må der klare seg uten Bjørn Helge Riise. Han fikk sitt tredje gule kort for sesongen i dagens kamp.

− Det er ikke gunstig å måtte klare seg uten kapteinen, og den spilleren som kanskje har løpt mest og villet mest i hele denne perioden vi er inne i. Men vi er i den situasjonen vi er, og må klare oss med dem vi har. Så vi skal komme opp med ei god løsning, lover Fredriksen.

Rakrygget

På fotballens festdag ble det aldri den festen som AaFK hadde håpet på. Men trener Fredriksen lover at laget skal stille i 17-maitog uansett.

− I 17.maitoget handler det om å gå rakrygget. Og for fremtiden så handler det om å stå rakrygget – om å stå sammen og å jobbe knallhardt videre. Begge deler skal jeg love at vi gjør, sier han.