— Det er ikke offisielt ennå, men det er interesse fra Thailand og Kina. Er det bra for meg og klubben kan det være jeg reiser, sier Ernest Asante til Fædrelandsvennen.

Lynvingen har vært i Start siden 2011. I vår skrev han ny kontrakt med sørlendingene. Den strekker seg ut 2016. Det betyr at Start, som sliter økonomisk, kan få gode penger for 26-åringen.

Kinesiske klubber har handlet i det norske markedet tidligere i år. Både AalesundsAbderrazak Hamed-Allah og Sarpsborgs Aaron Samuel har gått til kinesisk fotball.

I følge Sunnmørsposten ble Hamed-Allah solgt for 34 millioner kroner. VG skrev at Sarpsborg fikk over 10 millioner kroner for Samuel, som i følge samme avis tidoblet lønnen til opp mot 10 millioner kroner.

Begge spillerne gikk til klubben Guangzhou, som tidligere ble trent av Sven-Göran Eriksson.

Går med millionunderskudd

Asante vil ikke si hvilke klubber det dreier seg om, annet enn at det er en kinesisk og en thailandsk klubb som er interessert. Etter det Fædrelandsvennen vet har klubbene vært i dialog med Start over en lengre periode.

— Vi kommenterer ikke spillerlogistikk, sier Even Øgrey Bransdal, som heller ikke vil svare på om Start har mottatt bud på Asante.

- Er det spillere som kan bli solgt fra Start i vinter?

— På generelt grunnlag er det klart det kan være spillere hos oss som kan være aktuell for andre klubber. Når vi har noe konkret å forholde oss til så vil vi vurdere det, svarer Starts administrerende direktør.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at Start er på vei mot et underskudd på rundt fem millioner kroner.

Klubben har allerede tatt nødvendige kutt i administrasjonen. Spillerstallen står for tur. Brandsdal har uttalt at spillerlønningene må ned. Costarikanerne Alejandro Castro og Fernando Paniagua har allerede fått beskjed om at de kan gå gratis til andre klubber, til tross for at de har lengre kontrakter med klubben.

Skal på ferie

Ghaneseren Asante var mandag på vei hjem til Ghana på ferie. Kanskje er han solgt før Start-laget samles igjen i begynnelsen av januar.

— Jeg venter til jeg har noe konkret før jeg bestemmer meg, sier Asante.

Asante har også i 2014 vært en av de mest effektive spillerne i Start. Høyrekanten scoret åtte mål og hadde tre assists på 21 kamper fra start. På de tre siste sesongene har han scoret 25 seriemål for Start.