— Det kan du godt si. Vi har ikke vært gode nok i år. Vi må heve oss alle mann og forberede oss mentalt på at vi skal gjøre det bedre neste år, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til Fædrelandsvennen.

Torsdag kom spillerne til årets aller siste trening. Da de møtte opp på Sparebanken Sør Arena torsdag morgen håpte de på en hyggelig fotballøkt som avslutning på en tung sesong.

Det ble det stikk motsatte – en tre timers løpetur i vind og regn i Jegersberg. Noe av turen foregikk i ulendt terreng. Den som slet mest var Mjelde selv.

— Det var tungt ja, men jeg liker denne typen utfordringer. For spillerne ble det en mental utfordring, mens det ble det motsatte for meg, en fysisk utfordring, forklarer Start-treneren.

— Han hang lenge med, men ga seg rett før slutt, sier fysioterapeut Jørgen Rostrup.

Det er som regel han, den tidligere verdensmesteren i orientering, som legger opp de fysiske øktene til Start. Dette var Mjeldes initiativ.

Spreke islendinger

— En fin tur, mente Solomon Owello.

— Nei, sa Ernest Asante og ristet på hodet.

De fleste spillerne var nok enige med ghaneseren.

— Det var spesielt å gjøre den siste dagen før ferien. Det var tungt, men deilig etterpå, sier Matthias Vilhjalmsson, som sammen med Rolf Daniel Vikstøl og Gudmundur Kristjansson løp fra resten av gjengen mot slutten.

— Det var helt greit. En ny opplevelse, sier Rolf Daniel Vikstøl.

— Jeg har aldri løpt så langt før, sier Jon Hodnemyr.