LILLESTRØM – START 1-1

— Jeg synes vi spilte en veldig god kamp. Jeg er godt fornøyd med prestasjonen. Vi har tatt store steg offensivt de siste ukene, og det viste vi i dag, sier Steinar Pedersen til Fædrelandsvennen etter at det ble poengdeling mot Lillestrøm på Åråsen.

— 1. omgang er nok årsbeste av oss. Da skapte vi mye og spilte bra fotball. Etter pause får vi litt mer trykk mot oss, men jeg synes vi håndterte det bra, forklarer venstrevingen Espen Børufsen.

Start spilte en strålende 1. omgang på Åråsen mot et hardt presset Lillestrøm – som ligger på kvalifiseringsplass, kun ett poeng over nedrykksstreken.

Ola Bernhus kommenterer:

Tok ledelsen

Steinar Pedersens menn har allerede rykket ned, og spiller plutselig med en helt annen selvtillit enn hva som har vært tilfellet tidligere i sesongen.

Vertene virket svært preget av situasjonen de er i om dagen og skapte fint lite i 1. omgang mot Start. Sørlendingene skapte heller ikke allverdens, men det var de som sto for omgangens eneste scoring.

Espen Børufsen ble spilt fri på venstresiden og inn i feltet. Han fikk ballen inn foran mål og der sto ghaneseren Dennis Antwi og tuppet ballen via keeper Arnold Origi og i mål. Start-spissen løp så mot Kanari-fansen, la seg ned på kne og takket høyere makter for sin første scoring i Start-drakta. Det provoserte en hjemmesupporter så mye at han hoppet over gjerdet, løp inn på Antwi og dyttet Starts målscorer.

Start-børsen:

Malec utlignet

Sørlendingene fortsatte i det samme sporet etter hvilen og kom til flere gode halvsjanser, uten at det ble den helt store avslutningene ut av det.

Lillestrøm måtte fram utover i kampen og fikk betalt for det i form av scoring midtveis i den 2. omgangen. Tomas Malec steg til værs, knuste både Tapio Heikkilä og Alex De John i lufta og stanget inn utligningen.

Begge lag hadde sine muligheter til å avgjøre kampen. Særlig hadde Espen Børufsen flere gode sjanser der han ble litt nølende i avslutningsøyeblikket som gjorde at skuddene hans ble blokkert.

Men Start fortsetter den gode trenden og tar nok et poeng. På de siste fire kampene har Start tatt sju poeng, og kun ett tap. Neste helg får Start besøk av et medaljejagende Brann på Sparebanken Sør Arena.