— Det er trist å reise så langt, når det er besluttet at vi skal tape på forhånd. Cupkamper, i min verden, har en ånd omkring seg. Loddtrekning, og små lag mot store lag, men også store lag mot store lag tidlig, sier dansken etter å ha tapt 4-0 mot Start.

Vard Haugesund hadde en lang busstur bak seg før onsdagens kamp på Sør Arena.

— Jeg kan godt se at det er geografiske elementer her, men dette er ikke cupkamp i mine øyne. Start må være gode nok til å slå oss på vår hjemmebane, så kunne vi ha tjent litt penger også, og forberedt oss bedre, sier Christensen.

- Kunne stilt sterkere lag

Han måtte unnvære tre spillere til kampen, som måtte bli hjemme for å ta eksamen.

— To fra startelleveren, og en brukbar reserve. Vi kunne ha stilt et sterkere lag mot Start. Ikke at det hadde endret noe, men det hadde vært mer sportslig korrekt, sier Christensen, og fortsetter.

— Vi er amatører, og må reise på den måten vi gjør. Vi må ta bussen hjem, Start kan gå hjem, sier Christensen og smiler.

I Norge settes de tre første rundene opp av Norges Fotballforbund. I fjerde runde trekkes lagene, og da blir reiseavstand avgjørende for hvem som får hjemmebane. I for eksempel England trekkes alle kampene fra første runde. Første lag opp av hatten får hjemmebane.

Åpen for endring

Start-trener Mons Ivar Mjelde vil ikke legge seg for mye bort i det nåværende opplegget.

— Det går vi ikke gjort så mye med. Det er andre som bestemmer, sier Mjelde.

- Han vil helst ha trekning fra første runde. Hva tenker du om det?

— Det hadde vært spennende det. Man kunne ha snudd opp ned på hele systemet, sier Mjelde.

- Ville du sett noe sånt?

— Jeg har ikke tenkt så mye på det, men det kunne vært ok om folk hadde satt seg ned og tenkt på om man skal ha den trauste måten å gjøre ting på, eller om man skal live det opp litt med litt nytenkning, sier Mjelde, og legger til:

— Inntil videre får vi innfinne oss med realitetene, og det var at cirka halvparten av eliteserielagene hadde hjemmekamp, og halvparten bortekamp.