Start-trener Mons Ivar Mjelde hadde god grunn til å smile etter 4-0 mot Vard Haugesund.

— Først og fremst er vi glade for den proffe måten vi gjennomfører kampen, og måten vi skaper sjanser for. Noen av angrepene er strålende, og noen av målene var fine. Det var viktig å få Matthias Vilhjalmsson i gang med to scoringer. Det er masse plusser, både offensivt og defensivt, å ta med seg inn mot Stabæk, sier Mons Ivar Mjelde.

Start fikk den best tenkelige åpningen på kampen. Et flott angrep startet med kombinasjoner mellom Alejandro Castro og Zlatko Tripic. Castro fikk igjen ballen inne i feltet. Han la videre til Matthias Vilhjalmson som helt alene fikk sette ballen mellom beina på en sjanseløs Helge Valvatne Sandvik i Vard Haugesund-målet.

Etter dette fikk gutta fra Haugesund holde litt på ballen, uten at det endte i annet enn et par frispark i farlig posisjon som ble sløst bort.

Iskald Acosta

Start virket til å ha god kontroll. Anført av en god Solomon Owello, klarte Start å holde på ballen, og vri ut til kant. Manglende kvalitet på siste tredjedel av banen gjorde at Start ikke klarte å skape de helt store sjansene før halvtimen var spilt. Et stolpeskudd fra Alejandro Castro var beholdningen før halvtimen var spilt.

I det 33. minutt havnet plutselig Bismark Acosta alene med keeper. Han gjør all jobben alene, og etter å ha tråklet seg gjennom Vard Haugseunds backrekke setter han ballen iskaldt i mål.

Etter Acostas mål hadde Start full kontroll. Et frispark fra Zlatko Tripic snek seg like til side for mål like før pause. Dermed sto det 2-0 til pause.

Gjestene fra Rogaland hadde lite å stille opp med denne onsdagskvelden. Også etter hvilen fikk Start holde på som de ville, selv om Vard Haugesund fikk en god sjanse ti minutter inn i andre omgang, på et skudd fra Jørn Rikard Lilleng som keeper-vikar Terje Reinertsen reddet mesterlig.

Uromomentet Vilhjalmsson

For Start fikk Castro og Rolf Daniel Vikstøl store sjanser før man var kommet halvveis i andre omgang.

Matthias Vilhjalmsson var et uromoment for Vard-stopperne. Etter 72 minutter fikk han revet seg løs og nesten headet et innlegg fra Amin Nouri i mål. Det var Starts femte store sjanse i kampen.

I det 79. minutt fikk Start endelig det tredje målet. Innbytter Ernest Asante slo et innlegg fra sin høyre kant, og inne i feltet fikk Alejandro Castro stå merkelig alene og heade ballen i mål. Fullt fortjent etter spill og sjanser.

En for kvelden strålende Matthias Vilhjalmson var ikke ferdig med sitt. To minutter før slutt dukket han opp på et frispark fra Zlatko Tripic, og headet ballen vakkert i mål.

4-0, og dermed en etterlengtet seier for Start som har slitt i serien i det siste. Vard Haugesunds cupeventyr er over for denne gang.

- Som forventet

— Styrkeforholdet var litt som forventet. Vi hadde håpet å trekke det litt lengre med opplegget vårt, men det første målet ødela litt, sier Vard Haugesund-trener Flemming Christensen.

Det tok bare tre og et halvt minutt før Start scoret 1-0-målet.

— Det var noe som helst ikke skulle skje, men vi hevet oss etter det. Mål nummer to gjorde vondt, spesielt måten det kom på. Vi skulle ha hatt frispark i forkant, sier dansken.

Etter pause var Vard nære en 1-2-redusering, som kunne ha gjort kampen spennende. Dessverre for gjestene leverte Terje Reinertsen en kanonredning.

— Det hadde vært spennende og sett hva som hadde skjedd om vi hadde scoret der, ser Christensen.

I stedet scoret Start to ganger til, og gikk enkelt videre.

— Det blir en lang busstur hjem igjen, humrer trener Christensen.

Vard Haugesund-laget skal etter planen være i Haugesund i 02.00-tiden natt til torsdag.