KRISTIANSAND: — Det blir styrkerommet for meg de neste to ukene, så får vi se hvordan det går, sier Idemokon til Fædrelandsvennen.

21-åringen har stått over Starts tre siste seriekamper (Molde, Odd og Sarpsborg 08). Nå er det klart at spissen også går glipp av kampene mot Vålerenga, Strømsgodset og Brann, i tillegg til oppgjøret mot Fram Larvik i 2. runde i cupen.

Idemokon sliter med overbelastning i knærne sine. Mye av grunnen er at han ikke har brukt såler i fotballskoene, samt spilt med feil knotter.

— Det er synd jeg er ute nå. Alt jeg ønsker er å bidra på banen, sier Idemokon.

Må avlaste kneet

Steinar Pedersen sier at Idemokon må avlaste kneet sitt en periode.

- Er det et slag for dere?

— Vi ønsker selvfølgelig å ha alle spillerne våre friske og tilgjengelige, sier Pedersen, og innrømmer at Idemokon har vært savnet de tre kampene han har vært ute.

— Uduak har noen ferdigheter som offensivt er veldig spennende og bra, så skal vi jobbe med å få ham på beina så fort som mulig, sier Pedersen.

Ajer ute mot VIF

Kristoffer Ajer pådro seg brudd i to fingre under kampen mot Sarpsborg 08. Han skal gå med gips i noen uker, men ifølge Pedersen skal det ikke være noe problem å spille for 18-åringen. Ajer er uansett ute mot Vålerenga, etter å ha fått sitt tredje gule kort for sesongen sist.

Espen Hoff, som sto over mot Sarpsborg 08 på grunn av en vond akilles, er optimistisk på å rekke kampen mot Vålerenga søndag. Andreas Hollingen (lysken) sikter seg inn på seriekampen hjemme mot Strømsgodset 1. mai.

Daniel Aase (leddbånd i kneet) er den siste spilleren som er skadet. Det er uvisst når han kan være aktuell til kamp igjen.