KRISTIANSAND: — Jeg ble tatt av fordi jeg var utrolig dårlig, sier Vikstøl til Fædrelandsvennen.

27-åringen spilte trolig en av sine dårligste kamper i Start-drakten da Steinar Pedersens menn ble ydmyket av Sarpsborg 08 torsdag kveld. Vikstøl tapte duellen i forkant av både 0-1- og 1-3-målet. På 1-2-målet klarte han ikke å komme opp i Kristoffer Tokstad, som satte inn sitt andre for kvelden.

Rolf Daniel Vikstøl (t.h.) ble byttet ut i pausen mot Sarpsborg 08. Her har nettopp gjestene tatt ledelsen 2-1. Til venstre. Håkon Opdal. I midten Pål Alexander Kirkevold. Foto: NTB SCANPIX

— Hadde jeg vært trener, ville jeg tatt av meg selv også. Jeg løp rundt utpå der, og det så ut som om jeg hadde 100 kilo på ryggen. Beina ville ikke flytte seg raskt nok, og når man presterer på det nivået der, fortjener man å bli byttet ut, sier Vikstøl.- Jeg føler jeg var involvert i alle de tre baklengsmålene i første omgang, og jeg kunne gjort en mye bedre jobb på alle de tre målene, sier Vikstøl.

Trener Steinar Pedersen sier følgende på hvorfor Vikstøl bare fikk 45 minutter på banen.

— Det var en kamp der han presterte under pari, og vi tok ham ut til pause. Det var ikke noe mer dramatikk enn det, sier han.

LES OGSÅ:

— Forsvarsspill på fjerdedivisjonsnivå

Det var ikke bare Vikstøl som presterte under pari i sesongens sjette seriekamp. Fædrelandsvennen ga flere Start-spillere to poeng på børsen etter 1-4-tapet.

Spesielt defensivt var det ille. Tapio Heikkilä har ingen god forklaring på hvorfor Start har raknet fullstendig bakover de to siste kampene.

— Dette var helt katastrofalt. Vi presterte forsvarsspill på fjerdedivisjonsnivå. Nå er jeg utrolig skuffet, sier Heikillä.

Rolf Daniel Vikstøl ble byttet ut mot Sarpsborg. Her fra en tidligere kamp. Foto: Digitalsport

Den finske midtstopperen var Starts beste utespiller mot Sarpsborg 08. Heikkilä scoret også sørlendingens mål – hans andre for året.I pressesonen etter kampen var han imidlertid mer opptatt av å snakke om den slette defensive prestasjonen til laget.

— Nå vet vi hva vi må ha fokus på i de neste treningene. I de fire første kampene har vi vist at vi kan være gode i forsvarsspillet. Da var det vanskelig å score på oss. Det virker som om vi bare har glemt det nå. Vi har lange avstander mellom leddene, og jobber ikke som et lag, sier Heikkilä.

LES OGSÅ:

For stort offensivt fokus?

Kampplanen torsdag var å presse Sarpsborg 08 høyt. I stedet fikk Start et baklengsmål i trynet allerede før det var spilt tre minutter.

Heikkilä stanget Start tilbake i kampen etter 11 minutter, men midtveis i omgangen var gjestene nok en gang i føringen.

— Vi prøvde å presse høyt, men det fungerte ikke. Vi har hatt mye fokus på det offensive spillet de siste ukene, sier Heikkilä.

- For mye fokus?

— Ja, kanskje. Nå synes jeg vi glemmer den kollektive innsatsen defensivt. I neste kamp mot Vålerenga, vil jeg at vi skal gjøre en god defensiv innsats. Vi vet at vi har det inne, sier Heikkilä.

Steinar Pedersen sier laget skal finne balansen mellom det offensive og det defensive.

— Så skal vi stramme opp den defensive biten, men vi får ikke all verdens tid til å øve, sier han.

Allerede søndag er det ny kamp. Start skal restituere fredag. Lørdag er det trening på Sparebanken Sør Arena før avreise til Oslo. Kampen mot Vålerenga på Ullevaal har avspark kl. 20.00 søndag.

VIDEO: SE VÅR SENDING ETTER KAMPEN