Slik ble jeg lurt av treneren min

Treneren min sa at jeg hadde mindre vekt på stanga enn det jeg faktisk hadde. Dermed ble det tre nye perser.

Publisert:

I styrkerommet legger Daniel Thrana (18) fra Kristiansand mye av grunnlaget for den kommende sesongen som spydkaster. Fredag presset han opp 185 kilo i knebøy på sin siste dag som 17-åring. Bak følger hans personlige trener Hans Jørgen Rulffs nøye med. Foto: Privat (skjermdump fra video)

Brukergenerert innhold

  • Daniel Thrana
    KIF Friidrett

UTØVERBLOGG: Det føltes veldig godt å gå inn i off season nå i oktober etter å ha satt «check» på de målene jeg satte meg for sesongen 2020:

Over 60 meter med 800 g spyd (64,49 meter)✅

Pallplass i junior-NM (1. plass)✅

Jeg setter meg alltid høye mål, men de skal også være realistiske.

Da sesongen var over, satte jeg meg ned med trenerne mine for å legge en ny slagplan for off season. 

For å oppnå lange kast med spyd må man jobbe hardt med styrke, spenst, fleksibilitet, hurtighet og teknikk.

Det er derfor viktig med et allsidig, utviklende og skadeforebyggende treningsopplegg for å stille best mulig forberedt til neste sesong.

Samarbeidet mellom kasttrener i KIF Egil Thune og personlig trener Hans Jørgen Rulffs gir meg et optimalt opplegg. 

Sist fredag, som var min siste dag som 17-åring, gikk jeg all in for å teste makskapasiteten i styrkeøvelsene knebøy, benkpress og markløft.

Video: Her løfter jeg 185 kilo i knebøy

Hans Jørgen lurte meg godt da han fikk meg til å tro at jeg løftet lettere enn jeg faktisk gjorde. Han ville poengtere hvor mye det sitter i hodet når det gjelder maks prestasjon.

Video: Her løfter jeg 210 kilo i markløft

Han fikk meg til å tro at jeg løftet 180 kg i knebøy da jeg faktisk løftet 185 kilo, og 200 kilo i markløft da jeg faktisk løftet 210 kilo. Dermed ble også resultatet godt over forventning. I benkpress klarte jeg 120 kilo, dog uten å bli lurt i den disiplinen.

Video: Her løfter jeg 120 kilo i benkpress

Nå gleder jeg meg til å fokusere på grunntreningen videre resten av off season, og jeg legger opp til en ny maksdag på vårparten for å måle utviklingen. For øyeblikket er jeg 181 centimeter høy og veier 79 kilo. Vektøkning er ikke noe mål i seg selv, for det er ingen fordel for meg å være tung. Men muskler veier som kjent mer enn fett, og ettersom jeg fortsatt er i vekst, vil jeg nok gå opp noe i vekt fremover, og kanskje også strekke meg litt i høyden.

Les også:

Daniels ballkast ble målt til 139 km/t

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Daniel Thrana
  2. Blogg
  3. KIF Friidrett
  4. Friidrett