Perset og vant NM-sølv i benkpress

Til tross for at jeg ikke klarte å kopiere fjorårets NM-gull, var jeg fornøyd med å sette pers i lørdagens mesterskap.

Publisert:

Tobarnsfaren Espen Narum (30) fra Mandal ble nummer to i helgas NM i benkpress utstyrsfritt med et løft på kilo 192,5 kilo. Han klarte kvalifiseringskravet både til VM og EM. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Espen Narum

UTØVERBLOGG: Årets NM ble arrangert i Lillestrøm og jeg stilte for andre år på rad i vektklassen minus 93 kilo. Etter at jeg vant gull i debuten i fjor, ble det en småsur andreplass denne gang. Selve resultatet er jeg likevel veldig godt fornøyd med, ettersom jeg har hatt en ikke helt optimal oppkjøring med sykdom, vondter i skuldra og en liten skade i underarmen fra i sommer. Jeg satte personlig stevnepers med 192,5 kilo og var bare 2,5 kilo bak førsteplassen.

Se video av løftet på 192,5 kilo:

I år har jeg vært med på landslaget i styrkeløft og har fått litt hjelp og tips fra treneren min derfra, så i helgas NM eksperimenterte jeg med et bredere grep på stanga. Det skal gjøre at løftebanen min blir litt kortere, noe som fungerte fint.

Topp tre i vektklasse minus 93 kilo, Narum til venstre på bildet. I midten vinneren Jarle Bjørgo Onarheim og til høyre tredjemann Frode Flint Westby. Foto: Privat

Med mer satser teknikkterping og trening satser jeg på å løfte 200 kilo i løpet av 2020, og at det kanskje kan gi meg en grei plassering i et internasjonalt stevne om jeg er så heldig å få være med på det. Med lørdagens løft på 192,5 kilo klarte jeg kvalifikasjonskravet til både EM og VM i benkpress.

Min kone May Linda var med meg til NM og støttet meg og hjalp til med filming, bilder og innmelding av ny vekt på stanga. Man må være strategisk i denne innmeldingen, ettersom man kun har tre løft og bare ett minutt etter et løft til å melde inn vekta på det neste. Samtidig må man følge med på hva motstanderne har løftet og meldt inn som neste løft.

Foto: Privat

Jeg rotet det litt til på førsteløftet, da jeg var overivrig og løftet 180 kilo før dommeren ga klarsignal, noe som gjorde at løftet ble underkjent. I andre forsøk roet jeg ned og safet et løft på 180 kilo, men da hadde jeg kun ett løft igjen og han som ledet hadde løftet 187, 5 kilo. Jeg måtte høyne med hele 12,5 kilo i mitt siste løft, og det gikk heldigvis bra. Jarle Bjørgo Narheim, som ledet, knuste imidlertid til med 195 kilo i sitt siste løft og jeg endte på andreplass.

Les også:

Satte norgesrekord i strongman-NM

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Styrkeløft
  2. NM
  3. Blogg