NM-debut med gull i benkpress

Etter 12 år med tung styrketrening var det full klaff i mitt første NM.

Publisert:

Tobarnsfaren Espen Narum (29) fra Mandal viser muskler på toppen av podiet. Han vant helgas NM i benkpress utstyrsfritt med et løft på kilo 187,5 kilo, som tilsvarer kvalifiseringskravet til VM i vektklassen -93 kilo. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Espen Narum
Denne artikkelen er over ett år gammel

Jeg har lenge vist at jeg er sterk i benkpress, men det var først for to år siden, da jeg løftet 210 kilo i benkpress på trening, at jeg bestemte meg for å melde meg på et NM. Treningskameraten min fortalte meg at det var 7,5kg over daværende norgesrekord. Jeg var imidlertid to uker for seint ute med påmeldingen.

I år var kvalifiserte meg i grei tid før NM. Jeg har fulgt treningsprogrammet mitt så å si 100 prosent. Jeg slet litt med skulderen et par uker før NM, som førte til at jeg måtte holde noe igjen i oppkjøringen. På selve konkurransedagen varmet jeg opp litt ekstra, spesielt støttemusklene i skulderpartiet før jeg startet.

Jeg var nøye med å ikke spise for mye før innveiingen, men skulle i etterpåklokskapens ånd definitivt ha inntatt mer næring. Jeg veide nemlig inn som den letteste i min vektklasse – tre kilo under maksvekten 93 kilo. Etter innveiingen rakk jeg bare en liten lapskaustallerken og et sjokoladestykke før stevnestart, som i tillegg skulle bli 30 minutter forsinket.

Vi hadde tre løft hver og jeg åpnet hardest av alle i min klasse med et løft på 175 kilo. I det andre løftet økte jeg til 180 kilo, og det føltes såpass stungt at jeg trodde at jeg ikke hadde mer å gi. I siste omgang løftet min hardeste motstander 182,5 kilo og da psyket jeg meg maksimalt opp til å klare 187,5 kilo. Det gikk akkurat, og en ekstra bonus var at det også er kvalifikasjonskravet til VM i benkpress.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Styrkeløft
  2. Blogg
  3. Bergen