TRONDHEIM (adressa.no): Han scoret ikke før i åttende serierunde, Jo Sondre Aas. Nå har han fem på de syv siste, og tar man med cupen er han oppe i ni mål på de ti siste kampene.

Målet mot RBK inkludert.

Og da Ranheim trengte det mot Alta søndag kveld, på stillingen 1-0 og fortsatt en viss usikkerhet i oppgjøret, var rennbyggen der igjen. Og sørget for ro i rekkene, tre nye poeng — og det som nå er Ranheims tiende seier på rad (!).

Kommer til flere sjanser

Etterpå var det bare glede.

— Sesongen startet dårlig for min del. Men nå ser jeg på formen at det er en klar endring. Jeg kommer til flere sjanser i kampene enn i april, og det er et godt tegn. Det var godt å score igjen i dag, sier Aas - før han er rask med å fordele æren.

— Jeg burde ha scoret ett til i dag, men det spiller ikke noen rolle. Laget gjorde jobben, og det viktigste var at vi tok tre poeng!

Det var jubel i Ranheim-leiren da storscoreren skrev under ny kontrakt i vinter. Etter en elendig seriestart både for Ranheim og klubben medgir Aas derfor at det er godt å begynne å levere varene foran mål igjen.

— I de siste kampene har jeg så og si scoret i hver eneste kamp, og klart det et godt. Nå gjelder det å fortsette å komme til såpass mange sjanser som jeg gjør nå. Jeg bør komme til to-tre bra muligheter i hver kamp, sier han.

"Reginiussen-finta"

Derfor får man også se litt mellom fingrene med at Aas faktisk kom til fire-fem mot Alta, men altså kun scoret ett.

HER SITTER DEN: Jo Sondre Aas (nr. 10) kan feire scoring mot Alta. Foto: Rune Petter Ness

To ganger skled ballen av foten, og en gang var han preget av VM-fotball på TV, da han "bare måtte" kjøre en ekstra finte i stedet for fritt å kunne skyte fra syv-åtte meter.

Eller som den kalles etter cupkampen på Lerkendal: Reginiussen-finta.

— Jeg dro først vekk en mann med den samme finta som jeg dro vekk Tore Reginiussen med mot RBK. Men så ble jeg for ivrig og skulle ta en til. Jeg burde nok skutt der, sier han - som i tillegg opplevde at en avslutning ble reddet av Alta på streken.

Hønefoss neste

Dette ble imidlertid sekundært søndag kveld. For med ti seirer på rad var det en smørblid Aas som snakket med adressa.no.

Smørblid - og fokusert:

— Ingenting kommer gratis. Nå handler alt om Hønefoss-kampen neste helg. De tapte stort i dag (0-6) og er nok vanvittig revansjesugne mot oss. Vi må bruke denne uka godt, sier han.