TRONDHEIM (adressa.no): Thomas Rønning og Jo Sondre Aas ble kveldens menn da Ranheim åpnet forsiktig, men skrudde opp tempoet og tok en meget fortjent seier søndag kveld.

De blå fortsatte dermed på en seiersrekken som blir stadig mer imponerende. Tar man med cupseirene over Levanger og Rosenborg har klubben nå vunnet ti strake kamper, og fra presse-bua i idrettsparken var daglig leder Brynjar Aune ikke i tvil rett før slutt:

— Jeg kan ikke huske at vi har gjort det på dette nivået noen gang!

Scoret på første sjanse

Ranheim er nå for alvor i ferd med å befeste posisjonen som et topplag i 1. divisjon, to kamper før fotballferien.

Det var imidlertid lite å melde fra om i idrettsparken den første halvtimen av kampen mot Alta.

Ranheim-spillerne opptrådte nonchalant, mens gjestene var mest opptatt av å holde tempoet nede. Kampen trengte ganske enkelt en scoring for å åpne seg opp, og da Thomas Rønning headet inn et innlegg fra Eirik Malmo på Ranheims første sjanse, ble det også artigere.

Sjansebonanza for Aas

For etter pause ble det stort sett spill mot ett mål. Tre minutter inn omgangen kunne hjemmelaget økt, da Gjermund Åsen kom til skudd fra skrått hold. Returen havnet hos Jo Sondre Aas, men han traff ikke reint fra syv-åtte meter.

Det gjorde han imidlertid bare fem minutter senere.

En corner sørget for god gammel møljefotball inne i Altas 16-meter, og etter litt flipperspill havnet ballen hos spissen, som enkelt kunne øke ledelsen fra kloss hold. 2-0!

Ranheim-spillerne feirer sin tiende seier på rad. Foto: Rune Petter Ness

Aas kunne imidlertid fort ha blitt både to— og tremålsscorer i idrettsparken.Midtveis i omgangen ble han spilt elegant fri, men fra 14-15 meter skled ballen av foten da han helt fritt kunne prikke ballen i hjørnet. Og kunne han scoret der, burde Aas ha scoret seks minutter etter. Etter fint forarbeid av Gjermund Åsen var Ranheims nummer ti kliss alene med keeper. Men rennbyggen klønet i mottaket, og ballen trillet rolig inn til Alta-keeper Kjetil Thomassen.

Aas var ivrig, men litt for het på grøten. Ti minutter før slutt driblet han seg elegant fri i boksen, men var i VM-humør, og «bare måtte» drible av en til – i stedet for å skyte.

Dermed rant også den sjansen ut i ingenting.

Hønefoss og Brann

Uten at det spilte noen rolle for annet enn hans egen scoringsstatistikk. Til det hadde hjemmelaget altfor god kontroll på kampen.

Nå venter Hønefoss borte, før vårsesongen avsluttes med cupkamp mot Brann i Bergen.

Fortsetter Ranheim som nå, kan det bli to meget positive opplevelser for de blå, det også.