Gareth Bale scoret sitt første mål for Real Madrid på tre måneder, før en straffescoring av Cristiano Ronaldo sørget for 2-0-seier til hovedstadslaget over Eibar søndag.

Real Madrid kom til Eibar med to strake ligatap bak seg. Forrige runde fikk de hvite juling på hjemmebane mot Barcelona, og trener Rafael Benítez har fått mye kritikk for jobben han har gjort med storlaget.

Borte mot baskiske Eibar søndag headet Gareth Bale inn et etterlengtet ledermål to minutter før pause etter en pasning fra Luka Modric. Det var walisernes første klubbmål siden 29. august.

– Optimistisk

Åtte minutter før fulltid fikk Real straffe etter at Dani Garcia felte Lucas Vásquez.

Fra krittmerket sendte Cristiano Ronaldo hjemmelagets keeper Asier Riesgo feil vei og doblet Reals ledelse.

Mot Eibar så Keylor Navas i gjestenes mål både Sergi Enrich og Aleksandar Pantic heade rett over tverrliggeren før seieren var sikret.

– Vi har gått gjennom en vanskelig periode. Det har vært tøft for oss, og vi har måttet forbedre oss, sier Navas.

– Dette var en lagseier. Alle jobbet hardt i dag, sier Benítez.

Real Madrid ligger på tredjeplass i ligaen, seks poeng bak serieleder Barcelona.

– Jeg er optimistisk. Vi er fortsatt bare i november. Vi skal kjempe hardt for hvert eneste poeng. Eibar er et aggressivt lag, og derfor er dagens seier veldig viktig, fortsatte Benítez.

To røde

Fjorårets europaligavinner Sevilla har hatt en vanskelig start på sesongen. Søndag sikret klubben sin femte ligaseier da Valencia ble slått 1-0. 35 minutter inn i kampen fikk Valencias Joao Cancelo marsjordre etter sitt annet gule kort.

Fem minutter inn i annen omgang scoret Sergio Escudero vinnermålet på volley etter en pasning fra Éver Banega.

Gjestene jaktet utligning, men med en mann mindre ble det enda vanskeligere da også Javi Fuego fikk sitt annet gule kort.

Etter søndagens tap skiller det ett poeng mellom Valencia på niendeplass og Sevilla på plassen bak.