Men til slutt har han alltid sittet igjen som vinneren — med millioner i egen lomme.

Hauge har vært avskrevet som forretningsmann et titalls ganger siden han startet som fotballagent på slutten av 80-tallet. Men hver eneste gang har han klart å jobbe seg tilbake til posisjoner de fleste i hans bransje bare kan drømme om.

Den første kontakten med fotballen fikk han i tyske FC Nürnberg, der han ble ansatt som forretningsfører og manager. Han forlot den tyske toppklubben og havnet i Bryne som markedssjef, før han startet opp flere forretningsvirksomheter med blant andre Arne Larsen Økland og Kjell Schau Andreassen.

I 1990 begynte Hauge som fotballagent på heltid, og det gikk ikke lang tid før han havnet i trøbbel. Den største skandalen kom i 1995 da det ble avslørt at Hauge hadde betalt Arsenal-manager George Graham 4,2 millioner kroner i forbindelse med Pål Lydersen og John Faxe Jensens overgang til London-klubben året før.

Graham fikk sparken fra Arsenal, og ble utestengt fra fotballen i ett år. Hauge ble fratatt profflisensen i ett og et halvt år.

Her hjemme har Hauge hatt flere oppgjør med Rosenborg. En pengetvist i forbindelse med Stig Inge Bjørnebyes overgang til Liverpool i 1992 havnet i rettslokalene - det samme skjedde da Sigurd Rushfeldt ble solgt til Racing Santander. Frode Johnsens overgang fra Odd Grenland forsøkte han å stoppe da Johnsen satt i drosjen mellom Værnes og Brakka på vei til forhandlinger.

Hauge har flere ganger blitt anklaget for å anvende sitt brede kontaktnett for å kunne sitte på begge sider av forhandlingsbordet. Da Rio Ferdinand gikk fra Leeds til Manchester United satt Hauge, som en av flere involverte agenter, igjen med 16 millioner i provisjon.

Hauges Guernsey-registrerte selskap, Interclub, tapte i 1998 en rettssak mot Bryne, som følte seg snytt for om lag en halv million kroner i forbindelse med Alf-Inge Hålands overgang til Nottingham Forest. De pengene hadde havnet i lommene på assistenttrener Ron Fenton i stedet.

Og sannelig dukket ikke Hauge opp som en part i kaoset rundt John Obi Mikel for få uker siden. Den saken er ikke avgjort, men Lyn valgte å rapportere inn både Chelsea og Hauge for FIFA.

Til tross for dette er Rune Hauge mannen både NFF og eliteserieklubbene tyr til når en tv-avtale skal forhandles frem.