— Det er første gang jeg ser oss spille 3-4-3. Artig! Masse sjanser, gliste Kåre Ingebrigtsen til avisa Hitra-Frøyaunder showkampen onsdag kveld i den nybyggede storhallen på Frøya.

RBK vant kampen 5-1, men det var den sammenslåtte gjengen fra HitraFrøya som tok ledelsen.

Noe av ansvaret for at det lugget såpass, den store divisjonsforskjellen til tross, må tillegges spillende trener Jonas Svensson.

LES OGSÅ:

**LES OGSÅ:

(+)**

3-4-3

Bruttern hadde nemlig overlatt alt i hendene på visekapteinen, Sammen med sine medspillerne tok Svensson ut laget slik guttene selv ville ha spilt.

Det ble vekk med 4-3-3 og vante mønster, inn med en sylfrekk 3-4-3-variant, og «prøve-og-feile-metoden» i praksis.

Slik startet RBK kampen: Preben Øien – Mushaga Bakenga, Fredrik Midtsjø, Pål Andre Helland – Christian Gytkjær, Mike Jensen, Jørgen Skjelvik (cap), Alex Gersbach – Johan Lædre Bjørdal, Jonas Svensson, Holmar Örn Eyjolfsson.

LES OGSÅ:

(+)**

Sikre kilder: Backrekka var ujevn

Det ble gjort en rekke bytter underveis, som om mulig skapte enda mer forvirring i vante RBK-rekker.

Men ifølge observante kilder på stedet var det særlig backtrioen, med Midtsjø som stopper og Bakenga som høyreback, som slet i nyhallen. Og spesielt med å sette noen god offsidelinje.

De lokale heltene var nemlig også nære ved å øke til 2-0, men en feberredning fra innlånt Ranheim-keeper Preben Øien, selv frøyværing, hindret dette.

Jørgen Skjelvik var for øvrig kaptein og på mange måter limet i laget i sin posisjon sentralt på midten. Mens duoen Eyjolfsson/Bjørdal fluktet i bakrom fra hver sin flanke.

— Det var vanskelig å spille i forsvar. Jeg og Fredrik Midtsjø hadde en god greie på gang, men siden Bakenga spilte sitt eget opplegg var det vanskelig å henge med, smiler Helland til froya.no om saken.