TRONDHEIM (adressa.no): — Det er stille og rolig akkurat nå. Men vi er forberedt på alle ulike scenarier.

Det sa sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til Adresseavisen etter cupfinalen søndag.

Spørsmålet han svarte på handlet om høyreback Jonas Svenssons framtid.

Selv om det er rolig akkurat nå, kan det bli flere hull å fylle for sportslig leder Bjørnebye i backrekka når vinduet åpner i januar.

Holmar og Bjørdal

Sagaen om Jonas Svensson ruller videre. Høyrebacken ønsker seg ut, og klarte etter cupfinalen ikke å svare på om han har spilt sin siste kamp for Rosenborg. Midtstopper Holmar Örn Eyjolfsson har ett år igjen av kontrakten. Eyjolfsson sto på «shortlista» til spanske Real Betis i sommer – uten at det ble noe av. Etter det adressa.no forstår har ikke islendingen hørt noe fra RBK om ny kontrakt, og Bjørnebye har tidligere vist at han pleier å være meget tidlig ute med reforhandlinger.

— Vi har oversikt over situasjonen når det kommer til kontraktslengder på alle spillerne. Det er ikke mye å rapportere, sier Bjørnebye om den saken.

Mannen som har varmet benken store deler av denne sesongen - Johan Lædre Bjørdal - er ønsket i Brann, og har stått på lista i en rekke norske klubber det siste året. Sannsynligvis er han ikke med på flyet til Gran Canaria den 11. januar, når RBK for alvor starter oppkjøringen til neste sesong.

LES OGSÅ:

**LES OGSÅ:

(+)**

Haraldseid ikke god nok

De siste ukene har flere spillere blitt knyttet til RBK, både i adressa.nos og andre norske mediers spalter.

Her er status for et knippe av forsvarere som har vært koblet til Rosenborg i 2016. * Vegard Forren

RBK var i kontakt med ham så seint som i sommer, og Forren er på utgående kontrakt i Molde. Nå tyder mye på at han prøver lykken i utlandet igjen. Slik adressa.no forstår det, stiller Forren høye krav til både lønn og sign-on-fee for å signere ny avtale med Molde — krav som fort også kan være for høye for RBK.

  • Kristoffer Haraldseid

Haugesunds høyreback har i lengre tid vært koblet til en rekke norske klubber, både RBK og Molde har vært nevnt. Nå ser det også ut til at U21-spilleren er tapt for Haugesund.

Etter det adressa.no forstår har man imidlertid strøket Haraldseids navn fra blokka på Lerkendal. Her er nok årsaken mer av sportslig karakter – Haraldseid er rett og slett veid og funnet for lett for et RBK med et klart mål om å nå et gruppespill i Europa neste sesong.

  • William Troost-Ekong

Da er nok Haraldseids tidligere lagkamerat, William Troost-Ekong, fortsatt et hetere navn. Men også der er pris og lønn to store spørsmål. Slik adressa.no forstår, er også Molde interessert. Men Ekong er Gent-eiendom, spilte fast for Nigerias landslag blant annet under OL-turneringen. Det kan prise stopperen ut og vekk fra Norge når han nå har returnert tilbake til belgisk fotball etter å ha vært lånt ut til FK Haugesund.

  • Birger Meling

RBK skal fremdeles være svake for Stabæks venstreback Birger Meling, som er fast på U21-landslaget.

Dersom RBK henter Meling, kan dette ha noe å si for blant annet Jørgen Skjelviks rolle i klubben. Skjelvik er potet, med venstreback som den foretrukne posisjonen, men kan bli brukt mer som midtstopper dersom klubben henter ny back.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ:

Så Serbia fra tribunen

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen og assistent Erik Hoftun satt ringside da Meling og Norge U21 møtte Serbia i forrige uke.

På det laget er Brann-stopper Jonas Grønner kaptein, men han er antakelig ikke interessant for RBK. Det er nok heller ikke Jacob Glesnes, som ble solgt til Strømsgodset denne sommeren. Den siste stopperen i troppen er spennende Sigurd Rosted (22), som har vært fast inventar i Sarpsborg denne sesongen. I tillegg ble som kjent Ole Selnæs brukt som stopper i de to kampene.

Thoresen: -Reist hele november

RBKs talentspeider Hallvar Thoresen er svært generell når han snakker med adressa.no om spillerlogistikk, og henviser til sportslig leder Stig Inge Bjørnebye.

Likevel bekrefter den tidligere storscoreren at november måned har vært hektisk for hans del.

— Jeg har reist veldig mye i november. Det har handlet både om å skaffe seg enda bedre oversikt, og også å se på konkrete spillere, sier Thoresen – som også var bortreist på oppdrag mens RBK-erne spilte cupfinale.

RBK-speider: Hallvar Thoresen. Foto: Morten Olsen, Digitalsport

Nå skal RBK-speideren snart besøke Brakka igjen, for å møte Bjørnebye, Bruttern og Erik Hoftun.

— Vi har veldig tett dialog hele tida. Og det er veldig etablert internt hva vi kikker etter. Så handler det også om hva som eventuelt skjer med våre egne spillere, sier Thoresen.

- Er det norske spillere på denne lista, eller må dere til utlandet?

— Det kan være begge deler, svarer Thoresen hemmelighetsfullt.