Sportssjef i Romerikes Blad, Morten Svesengen, har jobbet i avisen siden tidlig nittitall. Han sier det er første gang siden han begynte i avisen at de har droppet å kåre årets spiller i Lillestrøm.

Lillestrøm har hatt en katastrofal sesong, der de bare så vidt klarte å unngå nedrykk.

— Det er jo egentlig ikke så vanskelig, den spilleren som har høyest poengsnitt fra sesongen vinner. Det er ingen annen vurdering eller diskusjon bak det. Men dette er vel vår måte å si at sesongen ikke har vært bra nok, sier sportssjef Morten Svesengen til Aftenposten.

— Fortjener det ikke

Som Svesengen også skriver i sin kommentar tirsdag, ligger det flere grunner bak at Lillestrøms lokalavis i år har valgt å ikke kåre årets spiller.

— For det første er det et krav at må de ha spilt to tredeler av sesongen. For det andre er det noen med i beregningen vi mener ikke fortjener det, sier Svesengen.

For skulle man fulgt kriteriene, ville keeper Arnold Origi vunnet kåringen.

«Origi var lenge Tippeligaens beste keeper. Han leverte en meget god vårsesong, men alle tabbene han gjorde på høsten og ikke minst voldsepisoden med Bassel Jradi på trening før Odd-kampen i september diskvalifiserer keeperen etter vår mening,» skriver Svesengen i sin kommentar tirsdag.

Arnold Origi topper børsten med høyest gjennomsnittskarakter, men Romerikes Blad vil likevel ikke kåre ham til årets spiller. Foto: NTB Scanpix

Evaluerer klubben

Tirsdagens utgave er den første av fem der sportsavdelingen i Romerikes Blad evaluerer Lillestrøms sesong.

— Vi skal evaluere alle deler av klubben, og spillerne er en viktig del av klubben. Dette er en måte å forklare at det som er gjort på banen heller ikke er godt nok, sier Svesengen.

Spillerevalueringen var altså den første av fem. Videre skal avisen vurdere den sportslige administrasjonen, trenerne, klubbadministrasjonen og styret.

— Det blir ingen hyllest, iallfall. Det ville være mer oppsiktsvekkende enn noe annet. Jeg mener det er veldig viktig at det blir gjort en evaluering. Vi tar det for gitt at klubben evaluerer seg selv, men vi føler det er viktig at vi også gjør det, sier Svesengen.

— Det ble en helt forferdelig sesong, vedgår Romerikes Blads sportssjef.

- Et relevant talerør

Klubbens mediesjef, Ståle Lindblad, har også lest Romerikes Blads kommentar tirsdag.

— Det er nok en slags markering fra deres side, om at klubben ikke har levert. Jeg synes det finnes spillere som godt kunne fått den tittelen. Men det er mer en markering for misnøye mot klubben slik jeg tolker det. Og de er i sin fulle rett til å mene det, vi er jo skuffet alle sammen, sier Lindblad til Aftenposten.

- Avisen føler det er viktig at de også gjør en evaluering av sesongen. Er du enig i det?

— Jeg hadde sikkert gjort det samme, de er et relevant talerør for alle som er glad i LSK. Det er vel egentlig bare god journalistikk, sier Lindblad.

Han forteller at klubbens egen evaluering av sesongen allerede er i gang.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det blir kåringer fra fotballsesongen, Martin Ødegaard-diskusjon og en Tottenham-supporters bekjennelser: